Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Primarul Kievului, Klitschko, spune că lucrează pentru a evita o iarnă „apocaliptică”, după ce Zelenski l-a certat în legătură cu adăposturile pentru încălzire
Articole online

Primarul Kievului, Klitschko, spune că lucrează pentru a evita o iarnă „apocaliptică”, după ce Zelenski l-a certat în legătură cu adăposturile pentru încălzire

Klitschko

Primarul Kievului, Klitschko, spune că lucrează pentru a evita o iarnă „apocaliptică”, după ce Zelenski l-a certat în legătură cu adăposturile pentru încălzire

Primarul Kievului și pugilistul Vitali Klitschko, care face parte din Hall of Fame, a alimentat tensiunea mocnită cu Zelenski prin remarcile sale ferme, la o săptămână după ce acesta a respins criticile lui Zelenski potrivit cărora Kievul nu era pregătit pentru o iarnă grea, pe fondul intensificării atacurilor aeriene rusești, după cum relatează Insider.

Într-un interviu acordat miercuri agenției Reuters, Klitschko a recunoscut că, având doar 500 de centrale termice pentru 3,6 milioane de locuitori, Kievul ar putea fi nevoit, în anumite scenarii, să apeleze la evacuări pe scară largă.

„Kievul ar putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă și căldură. S-ar putea întâmpla apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood, când nu este posibil să trăiești în case având în vedere temperatura scăzută”, a declarat Klitschko joi pentru Reuters. „Dar noi luptăm și facem tot ce putem pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla”.

În interviu, Klitschko a afirmat că 152 de civili au fost uciși de forțele rusești în Kiev și că 678 de clădiri au fost distruse de la începutul războiului rusesc, la 24 februarie. Cearta dintre Klitschko și Zelenski a apărut parțial din cauza intensificării atacurilor Rusiei asupra rețelei electrice din Ucraina.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Rusia a paralizat aproximativ jumătate din alimentarea cu energie electrică a Ucrainei

Într-un mesaj video de săptămâna trecută, Zelenski a declarat că Kievul nu are suficiente adăposturi pentru încălzire, ceea ce Klitschko a calificat drept un mesaj „ciudat”.

„Pare ciudat când suntem uniți împotriva unui singur inamic, dar începem să ne luptăm în interiorul țării”, a declarat Klitschko pentru Reuters săptămâna trecută, punând comentariile lui Zelenski pe seama „politicii”.

Joi, Klitschko a recunoscut că „pentru un oraș de 3 milioane de locuitori, 500 de puncte nu înseamnă nimic”, referindu-se la adăposturile de încălzire înființate de administrația orașului, dar a susținut că este mai mult decât în alte orașe ucrainene. 

„Dacă alimentarea cu energie electrică continuă să lipsească în timp ce temperaturile exterioare rămân scăzute, vom fi din păcate forțați să drenăm apa din clădiri”, a declarat joi Klitschko pentru Reuters. „În acest moment există încălzire în Kiev, există electricitate… totul funcționează, nu este nevoie în prezent (de evacuare)”, a adăugat Klitschko.

Primarul le-a spus locuitorilor să rămână calmi, dar să se pregătească pentru „diverse scenarii”.

Registration

Aici iti poti reseta parola