Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Prima femeie din istoria forțelor submarine ale marinei americane care devine „șefă de navă” se pregătește să plece pe mare pe un submarin cu rachete nucleare
Articole online

Prima femeie din istoria forțelor submarine ale marinei americane care devine „șefă de navă” se pregătește să plece pe mare pe un submarin cu rachete nucleare

US Navy

Prima femeie din istoria forțelor submarine ale marinei americane care devine „șefă de navă” se pregătește să plece pe mare pe un submarin cu rachete nucleare

Deși a fost anunțată săptămâna aceasta, Koogler, originară din Ohio, a fost de fapt informată anul trecut că a fost selectată pentru a deveni prima femeie șef de navă din cadrul Marinei Militare – un marinar înrolat care servește drept consilier superior al comandantului sau ofițerului executiv al unui submarin.

În urmă cu două săptămâni, Koogler, un veteran de 20 de ani al Marinei, s-a alăturat echipajului USS Louisiana, unul dintre submarinele cu rachete balistice cu propulsie nucleară din clasa Ohio ale marinei, care transportă rachete Trident cu armament nuclear și care servesc ca o parte esențială a triadei nucleare americane.

„Au existat provocări”, a spus ea în declarația Marinei. „Dar trebuie doar să continui să mergi înainte. Vor exista ziduri pe care va trebui să le doborâți, dar nu le puteți lăsa să vă oprească.”

Femeile au servit în Marina Militară din 1917, a relatat USNI News, dar a fost nevoie de zeci de ani până când li s-a permis să servească alături de omologii de sex masculin.

Femeile ofițer au început să servească pe submarinele Marinei în 2011, a precizat Marina.

Mișcarea a precedat integrarea marinarilor femei înrolate în 2016

„Un marinar este un marinar pentru mine și nu ar trebui să trebuiască să le definim genul”, a continuat ea. „Este important să integrăm pe toată lumea și nu ar trebui să conteze atâta timp cât își fac treaba.”

Koogler vrea să realizeze mai mult decât prima sa realizare istorică de a deveni șefă de navă în timpul cât a fost în Marina Militară. Ea aspiră să devină șef de comandament – sau CMC – un lider superior care raportează direct unui comandant sau ofițer comandant.

„Încă de la prima mea comandă, mi-am dorit întotdeauna să fiu comandant șef de comandă”, a spus Koogler. „Acum, că m-am convertit la forța submarină, trebuie să servesc ca șef de navă înainte de a putea intra în lumea CMC, așa că aceasta este doar o altă treaptă.”

Registration

Aici iti poti reseta parola