Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Prima difuzare a World Series la televizor
Articole online

Prima difuzare a World Series la televizor

televiziune

Prima difuzare a World Series la televizor

Este a doua „Subway Series” dintre Yankees și Dodgers și prima Serie Mondială în care a participat un jucător de culoare. Jackie Robinson de la Dodgers a spart bariera de culoare din Major League Baseball cu șase luni mai devreme.

În timp ce Red Barber și Mel Allen au transmis meciul la radio, Bob Stanton a descris acțiunea la NBC.

În 1939, primul meci din sezonul regulat al Ligii majore de baseball a fost transmis la televizor, iar până în 1947, televiziunea era încă un lux. Mai puțin de 50.000 de televizoare erau folosite în Statele Unite, majoritatea în baruri, restaurante și cluburi private din marile orașe de pe Coasta de Est, relata Philadelphia Inquirer în 2012.

În schimb, milioane de fani urmăreau meciurile la radio. Mai mult de 73.000 de fani au asistat la primul meci de pe Yankee Stadium.

Prima transmisiune a fost defectuoasă, deoarece lumina soarelui și umbrele au întunecat vederea camerelor NBC, iar echipamentul nou și greoi al rețelei s-a defectat.

Dodgers a pierdut World Series 1947 în fața celor de la Yankees în șapte meciuri.

Prima Serie Mondială care a fost transmisă în culori a avut loc în 1955, când Dodgers și Yankees s-au întâlnit din nou. Dodgers i-a învins pe Yankees în acel sezon pentru singurul lor campionat cât timp au fost stabiliți în Brooklyn.

Registration

Aici iti poti reseta parola