Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Presa turcă acuză Grecia că antrenează teroriști pentru Siria și Irak
Articole online

Presa turcă acuză Grecia că antrenează teroriști pentru Siria și Irak

Grecia pregătește teroriști de extremă stângă, acuză Daily Sabah

După ce pregătirea se va încheia, kurzii vor fi trimiși în nordul Irakului și Siria, au declarat surse din securitate. Acestea sunt acuzațiile halucinante aduse unui stat membru UE și NATO de ziarul pro-guvernamental turcesc Daily Sabah.

„S-a stabilit că un grup de teroriști va fi trimis în nordul Irakului pentru a se alătura PKK, în timp ce un alt grup va trece în Siria pentru a se alătura aripii siriane a PKK, YPG, au declarat sursele pentru Daily Sabah.

Fără să dea vreo indicație despre surse sau veo probă cu privire la acuzațiile lansate, jurnaliștii turci afirmă că această mișcare mișcarea semnifică sprijinul clar al DHKP-C pentru organizația teroristă PKK.

Nu sunt primele acuzații la adresa Greciei

„Grecia a fost mult timp acuzată că este ascunzătoarea favorită pentru teroriștii din DHKP-C și PKK. Cei care fug din Turcia s-au adăpostit în taberele de refugiați din Lavrion, lângă Atena, sub pretextul de a fi solicitanți de azil, mai ales în anii 1980. În ciuda închiderii centrului Lavrion în 2013, pe fondul presiunilor din partea Turciei, Grecia continuă să fie destinația principală pentru teroriștii DHKP-C.

Organizația DHKP-C este responsabil pentru o serie de atacuri teroriste din Turcia, inclusiv un atac din 2013 asupra Ambasadei Statelor Unite la Ankara, în care un agent de securitate turc a fost ucis.

Gruparea este listată ca organizație teroristă de către Turcia, SUA și Uniunea Europeană, din care Grecia este membră.

Gruparea teroristă urmărește o ideologie de extremă stângă și a desfășurat în mod activ atacuri și asasinate în țară încă din anii 1980, dar campania sa de violență a fost stopată de operațiunile contrateroriste ale Turciei. Cele mai importante atacuri ale DHKP-C includ un atentat sinucigaș care a vizat Ambasada SUA din capitala Ankara în 2013 și uciderea unui procuror într-un tribunal din Istanbul în 2015, scrie Daily Sabah.

Registration

Aici iti poti reseta parola