Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Premieră pentru marina americană! Super-portavionul Ford pleacă în misiune cu toată forța aeriană de care dispune!
Articole online

Premieră pentru marina americană! Super-portavionul Ford pleacă în misiune cu toată forța aeriană de care dispune!

super-portavion

Premieră pentru marina americană! Super-portavionul Ford pleacă în misiune cu toată forța aeriană de care dispune!

Un oficial al Marinei Militare a confirmat pentru Insider că este pentru prima dată când întreaga aripă aeriană a portavionului a fost îmbarcată pe Ford pentru o misiune. Nava se află în larg pentru un exercițiu al unității de antrenament cunoscut sub numele de COMPTUEX.

Acest exercițiu „evaluează abilitățile unui grup de atac pe portavion de a desfășura operațiuni militare pe mare și de a proiecta puterea pe uscat prin planificarea și executarea în comun a unor scenarii de antrenament provocatoare și realiste”, a declarat pentru Insider purtătorul de cuvânt al Flotei a 2-a, locotenent-comandorul Kristi Johnson.

„Această evaluare este planificată și executată de către personalul Grupului de atac al portavioanelor 4 și testează pregătirea pentru misiune a mijloacelor dislocabile pentru a funcționa ca o unitate integrată”.

Johnson a declarat că grupul de atac al portavioanelor Ford include personalul de la Grupul de atac al portavioanelor 12, Escadrila aeriană a portavioanelor 8 și Escadrila de distrugătoare 2. Navele participante includ crucișătorul cu rachete ghidate din clasa Ticonderoga USS Normandy și distrugătoarele cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke USS Ramage, USS McFaul și USS Thomas Hudner.

Ford, primul din clasă, este cel mai avansat portavion al Marinei și are un preț de aproximativ 13 miliarde de dolari

Nava, care a fost lansată în 2013, pusă în funcțiune în 2017 și desfășurată pentru prima dată în 2022, a suferit întârzieri și eșecuri, precum și alte probleme, cum ar fi depășiri de costuri. Are o mulțime de tehnologii noi, inclusiv lifturi avansate care pot muta rachete și bombe pe puntea de zbor și catapulte electromagnetice care sunt capabile să lanseze avioanele mai eficient decât catapultele cu abur de pe portavioanele din clasa Nimitz.

Navy Times a relatat joi că în timpul scurtei desfășurări de 2022 a lui Ford, aproximativ 80% din aripa aeriană s-a îmbarcat pe navă. Ford a început exercițiul COMPTUEX pe 2 martie cu toată puterea sa aeriană disponibilă, inclusiv avioane de luptă cu aripi fixe, avioane de avertizare timpurie aeropurtate și avioane rotative.

Grupul de atac al portavioanelor Ford „a demonstrat lumii cum arată războiul naval de vârf și interoperabilitatea integrată a NATO atunci când a plecat în misiunea sa inaugurală în 2022”, a declarat contraamiralul Greg Huffman, comandantul Grupului de atac al portavioanelor 12, într-o declarație din 3 martie.

„Acum, grupul de lovire inițiază ultimul pas în certificarea completă ca navă de război care poate fi desfășurată în luptă. COMPTUEX va demonstra în continuare că grupul nostru de atac al portavioanelor este o forță navală pregătită pentru luptă, capabilă să desfășoare un spectru complet de operațiuni maritime integrate, comune și combinate”, a adăugat el.

Grupul de atac al portavioanelor Ford este așteptat să se desfășoare în prima sa misiune completă undeva în cursul acestui an.

Registration

Aici iti poti reseta parola