Povestea românului care stă în pușcăriile americane după ce a lucrat pentru Trump

 

Cetățeanul român Zoltan Tamas a lucrat pentru Donald Trump ca paznic înarmat la Mar-a-Lago (Palm Beach) şi Trump National (Jupiter), ambele locuri fiind situate în statul Florida. De asemenea, Tamas a lucrat ca şofer pentru familia Trump.

Imigrantul român se află în detenţia Autorităţii pentru imigraţie şi vămi din SUA (ICE), la un an după ce a primit o amânare a expulzării, informează miercuri cotidianul britanic The Daily Mail, citat de Agerpres.

Zoltan Tamas nu şi-a văzut familia din iulie 2018, după ce o acuzaţie de fraudă în domeniul asigurărilor în România a atras atenţia agenţilor ICE.

Loteria vizelor

Tamas, care împreună cu familia sa a participat la loteria vizelor şi a câştigat drept de rezidenţă în SUA, urma să fie expulzat în aprilie 2019, dar avocatul său, Mario Urizar, a obţinut o amânare.

În pofida acestei amânări, Zoltan Tamas a rămas în arestul ICE pentru 19 luni. În această perioadă, a lipsit de la ziua de naştere a fiului său, care a împlinit 12 ani, şi de la cea a fiicei sale grav bolnave, ce a împlinit opt ani, a declarat soţia sa, Alina Rogozan, pentru publicaţia Palm Beach Post.

Fiica lui Tamas, Rania Tamas-Rogozan, s-a născut cu o malformaţie a inimii şi medicii i-au declarat familiei că nu are mult de trăit.

Potrivit avocatului lui Zoltan Tamas, citat de Agerpres, acesta este ţinut în arest din cauza acuzaţiei de fraudă în domeniul asigurărilor, formulată în România.

Nu și-a mai văzut familia din iunie 2018

Atunci când agenţii ICE au văzut istoricul lui Tamas, ei l-au convocat pentru un interogatoriu în iulie 2018 şi de atunci familia sa nu l-a mai văzut.

Urizar a afirmat că înaintea mandatului lui Trump un imigrant care nu prezenta pericol şi îşi susţinea familia ar fi fost eliberat. ”Detenţia sa este nejustificată. Durează mult prea mult”, a spus avocatul.

În 2011, Zoltan Tamas a cumpărat o locuinţă de 60.000 dolari în districtul Palm Beach.

Parteneri