Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Posibile gropi de înmormântare din Bătălia de la Marston Moor identificate cu ajutorul dronelor
Articole online

Posibile gropi de înmormântare din Bătălia de la Marston Moor identificate cu ajutorul dronelor

marston

Posibile gropi de înmormântare din Bătălia de la Marston Moor identificate cu ajutorul dronelor

Bătălia de la Marston Moor a avut loc în 1644, în timpul Războaielor celor Trei Regate (1639 – 1653), în apropiere de Long Marston, în Yorkshire, Anglia.

Bătălia a fost purtată între o forță combinată a scoțienienilor, comandată de contele de Leven, și a parlamentarilor englezi conduși de lordul Fairfax și contele de Manchester, împotriva armatei regaliste comandate de prințul Rupert al Rinului și de marchizul de Newcastle.

Acțiunea decisivă a bătăliei a fost condusă de Oliver Cromwell la comanda cavaleriei parlamentarilor, care a alungat cavaleria regalistă de pe câmpul de luptă. Acest lucru le-a permis să-și unească forțele cu infanteria lui Leven pentru a distruge complet infanteria regalistă, ceea ce a dus la moartea a 4.000 de soldați regaliști și la capturarea a 1.500 de soldați.

Tony Hunt de la proiectul Yorkshire Archaeological Aerial Mapping a folosit camere termice atașate la drone pentru a cerceta câmpul de luptă. Acestea au dezvăluit granițe lungi defrișate și trei caracteristici mari care par făcute de om, sugerând că ar putea fi gropi de înmormântare care conțin rămășițele celor care au murit în conflict.

Tony Hunt a declarat pentru Telegraph and Argus:

„Avem aceste forme care apar pe imaginile termice și pe cele cu infraroșu. Au existat schimbări în chimia solului. Aceasta schimbă modelele de creștere a planurilor care arată intervenția umană”.

Potrivit lui Hunt, unele dintre familiile înstărite au recuperat trupurile membrilor familiei care au fost aduse la York Minster, la biserica Bilton-in-Ainsty sau în cimitirele propriilor familii pentru a fi înmormântate, cu toate acestea, mii de soldați căzuți la datorie au fost îngropați pe câmpul de luptă, care ar trebui acum să fie conservat în urma unei investigații „adecvate și respectuoase” pentru a confirma descoperirile.

Hunt este, de asemenea, în prezent în discuții cu aeroportul Leeds East Airport din Church Fenton pentru a aplica aceeași metodă de studiu pentru a investiga locul bătăliei din 1461 de la Towton, lângă Tadcaster, una dintre cele mai sângeroase bătălii purtate în timpul Războiului Rozelor.

Registration

Aici iti poti reseta parola