Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cadavrul celui care a schimbat istoria Angliei mutilat de Casa Regală
Articole online

Cadavrul celui care a schimbat istoria Angliei mutilat de Casa Regală

Împotriva monarhiei

Născut la Hettington, a urmat studiile colegiului din Cambridge, devenind unul dintre conducătorii opoziției în Parlamentul convocat de Carol I. Reușește să se evidențieze prin figura sa puternică, trăsăturile dure ale fetei, vocea impunătoare și discursurile puternic religioase.

Oliver Cromwell a avut o contribuție imensă în transformarea Angliei într-o republică federală și pentru rolul său li pentru rolul său de lord protector al Angliei, Scoției și Irlandei. Armata sa a reușit să-i înfrângă pe regaliști în Războiul Civil din Anglia, instrumentele guvernării sale autoritare fiind armata și centralizarea administrativă. A reușit să instaleze un regim de toleranță pentru toate cultele protestante.

Cromwell a condus Marea Britanie ca un lord protector până când a murit, în 1658 și a fost îngropat ca un rege la Westminster Abbey. La scurt timp după aceea, fiul regelui executat, Carol al II-lea, a fost repus pe tron. E de la sine înțeles că nu a apreciat felul în care fusese tratat tatăl său de Cromwell, motiv pentru care s-a răzbunat.

O răzbunare de lungă durată

Rămășițele lordului protector au fost deshumate și târâte pe străzile Londrei. Apoi au fost duse la Tyburn, locul de execuție a criminalilor de rând, unde au fost atârnate în lanțuri și lăsate acolo toată ziua. După aceea, cadavrul a fost coborât și decapitat, capul fiind plimbat prin oraș într-un băț, în timp ce corpul a fost aruncat într-o groapă. În cele din urmă, capul lui Cromwell a fost înfipt într-o țepușă de pe Westminster Hall, unde a rămas 25 de ani, până când o furtună l-a doborât.

Abia în 1960, după ce a trecut din proprietar în proprietar, capul putrezit a fost îngropat la Universitatea lui Oliver Cromwell, Sidney Sussex College din Cambridge. Insulta finală pentru Oliver Cromwell este dată chiar de monarhia pe care și-a dorit să o distrugă, continuând să prospere prin regina Elisabeta aIIa.

Registration

Aici iti poti reseta parola