Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Pe cine au „mituit” firmele de vaccinuri Covid 19? Acum toate evoluțiile capătă un sens
Articole online

Pe cine au „mituit” firmele de vaccinuri Covid 19? Acum toate evoluțiile capătă un sens

Mai precis, reprezentanții companiilor biofarmaceutice din spatele vaccinurilor Covid-19 au făcut donații netransparente organizațiilor de campanie republicane, dar mai ales democrate pentru alegerile de anul trecut din SUA.

Dezvăluirile sunt detaliate în cele mai recente dosare fiscale ale Biotechnology Innovation Organization

BIO este vocea influentă care susține industria giganților biotehnologici în birourile politicienilor de pe Capitol Hill și, mai recent, a devenit interfața publică a industriei vaccinurilor pe fondul pandemiei.

Decizia de a intensifica contribuțiile directe cu bani negri în alegerile din 2020 reflectă o nouă strategie pentru BIO, care în anii precedenți a oferit liderilor Congresului doar prin donații PAC relativ mici și transparente.

Documentele fiscale arată că BIO a dat 500.000 de dolari Majority Forward, o organizație nonprofit care lucrează pentru candidații democrați la Senat. BIO a oferit, de asemenea, 250.000 de dolari American Bridge 21st Century, un site web de cercetare și verificare a faptelor care este pe față democrat. American Bridge 21st Century a sponsorizat reclame de campanie în sprijinul lui Joe Biden și a democraților în statulGeorgia. Niciunul dintre grupurinu dezvăluie informații despre donatori.

Center Forward, care a jucat un rol esențial în susținerea democraților care s-au opus politicilor de negociere a prețurilor la medicamente (propuse în acest an ca parte a programului lui Biden Build Back Better) a primit 35.000 de dolari de la BIO. Cheltuielile au făcut parte din valul gigantic de bani din industria farmaceutică care a inundat lumea politică atât prin lobby, cât și prin bani de campanie.

Cum s-au revanșat politicienii pentru generoasele donații?

Investiția făcută în campanie aduce acum roade. După alegeri, mulți democrați proeminenți, inclusiv Stephanie Murphy (Florida) și Richard Neal (Massachusetts) din Camera Reprezentanților, au luat partea BIO împotriva propunerilor de a renunța la proprietatea intelectuală asupra vaccinului și de a dezvălui „rețeta” țărilor sărace.

Și unii republicani au simțit generozitatea producătorilor de vaccinuri Covid-19

One Nation, organizația nonprofit care are legături cu senatorul republican Mitch McConnell, a primit 250.000 de dolari de la BIO în timpul alegerilor. Grupul și-a transferat o mare parte din numerar către super PAC-urile care susțin republicanii implicați în curse strânse pentru Senat.

Banii de campanie, nedeclarați în timpul alegerilor din 2020, au fost făcuți publici doar în formularul fiscal 990, la peste un an după ce alegătorii au mers la vot. Adevărata sursă a banilor este încă ascunsă. BIO este finanțat prin contribuții anuale ale companiilor biotehnologice care folosesc organizația ca o interfațăpentru a-și acoperi angajamentul politic. Grupul a strâns peste 77 de milioane de dolari numai anul trecut.

Johnson & Johnson face dezvăluiri

Johnson & Johnson a dezvăluit în mod voluntar că a transferat cel puțin 500.000 de dolari anul trecut către BIO și spune că aproximativ o treime din sprijinul său pentru această organizație se duce spre lobby și advocacy țintit pe politicieni. De asemenea, Moderna a dezvăluie în mod voluntar sprijinul pe care îl asigură BIO. Cât privește Pfizer, e de amintit că John Young, unul dintre directorii companiei, face parte din consiliul de administrație al BIO.

BIO nu comentează

Schimbarea agresivă a destinației banilor de campanie vine ca urmare a schimbărilor din conducerea BIO. Vara trecută, fostul membru al Camerei Reprezentanților Jim Greenwood (republican) care a lucrat mult timp ca lobbyst-șef pentru BIO, câștigând aproximativ 2,5 milioane de dolari pe an, s-a retras din funcție. Organizația este acum condusă de dr. Michelle McMurry-Heath, fost director Johnson & Johnson, care a promis că va aduce industria în epoca modernă și va pune accent, culmea ipocriziei, pe justiția socială și diversitate.

În ultimii doi ani, BIO și-a asumat sarcina de a modela și apăra politici de vaccinare cât mai prietenoase pentru corporațiile care fabrică aceste seruri.
Organizația operează COVIDVaccineFacts.org, și s-a opus cu înverșunare propunerilor de politică care ar putea limita profiturile din vânzarea de vaccinuri, cum ar fi plafonarea prețurilor medicamentelor.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola