Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Peste 100.000 de monede antice descoperite într-o ascunzătoare. Cercetările arată o „diversitate remarcabilă”
Articole online

Peste 100.000 de monede antice descoperite într-o ascunzătoare. Cercetările arată o „diversitate remarcabilă”

monede

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de construcție a unei noi fabrici în districtul Sojamachi, unde a fost găsită o ascunzătoare de peste 100.000 de monede în 1.060 de pachete.

O analiză a 334 de monede din ascunzătoare arată o „diversitate remarcabilă”, cuprinzând 44 de tipuri de monede distincte

Monedele au origini care se întind, în principal, din timpul dinastiei Han de Vest a Chinei până în timpul dinastiei Song de Sud, cele mai importante fiind monedele Ban Liang. Monedele Ban Liang au fost introduse de primul împărat, Qin Shi Huang, ca prima monedă unificată a Chinei în jurul anului 210 î.Hr. și au continuat să fie folosite în timpul dinastiei Han de Vest până când au fost înlocuite de monedele Wu Zhu cash în 118 î.Hr.

Cea mai veche dintre monedele Ban Liang a fost datată în anul 175 î.Hr. și are un diametru de 2,3 centimetri, o gaură pătrată de 7 milimetri în centru și este inscripționată cu „liang” (o veche unitate de greutate chineză) în stânga și „ban” în dreapta.

Cea mai recentă monedă din ascunzătoare datează din anul 1265 d.Hr., din perioada dinastiei Song de Sud

În această perioadă, dinastia Song a pierdut controlul asupra teritoriului său nordic în favoarea dinastiei Jin condusă de Jurchen în timpul războaielor Jin-Song, ceea ce a dus la retragerea curții Song la sud de râul Yangtze și la fondarea unei noi capitale în Lin’an (cunoscută în prezent sub numele de Hangzhou).

Potrivit unui anunț al guvernului orașului Maebashi, monedele au fost probabil ascunse pentru securitate în timpul Kamakura jidai, o perioadă care marchează guvernarea de către shogunatul Kamakura în anul 1192 d.Hr.

Kamakura jidai a fost o perioadă turbulentă care a cunoscut o serie de conflicte împotriva Fujiwara de Nord și invazii ale mongolilor. Această perioadă este, de asemenea, cunoscută pentru apariția samurailor, casta războinicilor, și pentru instaurarea feudalismului în Japonia.

Monedele sunt expuse în cadrul expoziției „Newly Excavated Cultural Artefacts Exhibition 2023” din districtul Otemachi din orașul Maebashi.

Registration

Aici iti poti reseta parola