Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Pericol pentru România. Putin masează trupe încercând să reaprindă conflictul înghețat
Articole online

Pericol pentru România. Putin masează trupe încercând să reaprindă conflictul înghețat

 

 

Putin s-a hotărât să se folosească de conflictul din Transnistria

În Transnistria există un grup de 4.000 de oameni, care poate fi întărit de alți 8.000 de rezerviști motivați, oameni care înțeleg perfect că o victorie ucraineană nu este de bun augur aici, a declarat fostul reprezentant al Republicii Moldova în Comisia mixtă de control, Ion Lechau.

Potrivit acestuia, Transnistria are nevoie de sprijinul Federației Ruse „pentru a continua modul de viață cu care s-au obișnuit în ultimii treizeci de ani”.

Rușii transportă o armată în regiunea separatistă

La rândul său, analistul militar Brian Clark afirmă că Rusia transportă deja în secret o armată în Transnistria prin teritoriul ucrainean.

„Cred că rușii încearcă să-și transporte trupele prin Ucraina, pentru că acest spațiu aerian nu este foarte bine protejat acum. Aeronavele urmează să aterizeze în Transnitris și înțeleg că Federația Rusă deja începe să facă asta. Trimit unități pentru consolidarea grupării existente în Transnistria”, scrie Mail BD.

Registration

Aici iti poti reseta parola