Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Pentagonul spune că testează Starlink al lui Elon Musk în Arctica, care ar putea ajuta la conectarea trupelor americane
Articole online

Pentagonul spune că testează Starlink al lui Elon Musk în Arctica, care ar putea ajuta la conectarea trupelor americane

Elon Musk

Pentagonul spune că testează Starlink al lui Elon Musk în Arctica, care ar putea ajuta la conectarea trupelor americane

Până în prezent, Pentagonul a amplasat 50 de terminale Starlink – antenele care se conectează la sateliții de pe orbită – în regiunea arctică, a declarat pentru Bloomberg Brian Beal, inginer aerospațial principal la biroul de dezvoltare strategică și experimentare al Laboratorului de Cercetare al Forțelor Aeriene.

Armata colectează date privind vitezele de internet Starlink în timpul testelor, care ar trebui să dureze între șase și 12 luni.

Acest lucru survine în contextul în care armatele americană și rusă și-au concentrat o mai mare parte din activitate în Arctica, a relatat anterior Christopher Woody de la Insider. Rusia și-a sporit prezența în regiune, redeschizând baze și desfășurând noi forțe în regiune.

În ultimele două săptămâni, Pentagonul a folosit Starlink al lui Elon Musk pe un vehicul în mișcare în Alaska. De asemenea, armata a planificat să efectueze un alt test în primăvară, care a implicat demonstrarea faptului dacă o aeronavă poate primi conexiunea Starlink.

Din cei peste 3.200 de sateliți Starlink aflați pe orbită, 235 dintre ei se află pe orbita polară, ceea ce reprezintă o creștere față de 20 de sateliți aflați în această regiune în luna mai. El se așteaptă ca alți 240 de sateliți Starlink să fie lansați în următoarele șase luni, potrivit raportului.

Beal a declarat pentru Bloomberg că Pentagonul urma să analizeze dacă mediul dur din Arctica a avut un impact asupra performanței Starlink și a conexiunii de internet.

SpaceX și Pentagonul nu au răspuns imediat solicitării Insider pentru comentarii.

Înainte de a testa Starlink în Arctica, Pentagonul a primit în septembrie o solicitare de la SpaceX pentru a finanța utilizarea serviciului de către guvernul și armata ucraineană, deoarece compania a spus că nu și-l poate permite, potrivit CNN. Musk a declarat atunci că SpaceX și-a retras cererea.

Registration

Aici iti poti reseta parola