Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Pentagonul începe lucrările pentru construirea unei capacități de apărare împotriva rachetelor balistice în Guam
Articole online

Pentagonul începe lucrările pentru construirea unei capacități de apărare împotriva rachetelor balistice în Guam

rachete

Pentagonul face primii pași pentru a dota Guam cu un sistem de apărare antirachetă, la 360 de grade, împotriva atacurilor chinezești și nord-coreene, a declarat marți directorul Agenției de apărare antirachetă, viceamiralul Jon Hill, în fața unui grup de senatori.

Pentagonul începe lucrările pentru construirea unei capacități de apărare împotriva rachetelor balistice în Guam

Mărturisind în fața subcomitetului pentru forțe strategice al Senatului pentru servicii armate, Hill a declarat că sunt în curs de desfășurare evaluările de mediu a aproximativ o duzină de situri selectate de agenție și armată.

Declarația finală „va evalua impactul potențial asupra mediului în urma desfășurării și operării propuse a radarelor și senzorilor de apărare antirachetă, a lansatoarelor de interceptoare de rachete și a sistemelor de comandă și control; construcția și operarea instalațiilor și infrastructurii de sprijin asociate; și gestionarea spațiului aerian asociat”, potrivit unui anunț din 5 mai din Registrul Federal.

Statele Unite au notificat guvernul teritorial cu privire la această mutare pe 2 mai. 

Hill a raportat public că cererea de buget pentru anul fiscal 2024 include dezvoltarea sistemului Aegis Guam și achiziționarea de echipamente de lansare. De asemenea, se solicită aprobarea finanțării pentru planificarea și proiectarea construcțiilor militare pentru amplasarea sistemului. Solicitarea armatei pentru Guam include fonduri pentru locuințe pentru familiile militarilor, deoarece a prelungit termenele de la un an la trei ani.

Hill a declarat că această capacitate, odată instalată, va oferi o apărare stratificată „împotriva atacurilor simultane de croazieră, balistice, de manevră și hipersonice”. Ca parte a acestui lucru, el a declarat în fața comisiei că agenția lucrează cu Marina la „proiectarea, producția și punerea în funcțiune a unor îmbunătățiri suplimentare ale navelor Aegis și a rachetelor SM IB și IIA”.

Teritoriul Statelor Unite are o bază majoră a Forțelor Aeriene și o facilitate de sprijin naval în expansiune

Membrul principal al subcomitetului pentru forțe strategice al SASC, senatorul Deb. Fischer (R-Neb.) a subliniat importanța „obținerii de mai multe capacități în Guam cât mai repede posibil”.

John Plumb, secretarul adjunct al politicii spațiale, și Hill au subliniat că insula și toate celelalte teritorii americane sunt considerate parte a patriei.

„Ne-am angajat să asigurăm apărarea antirachetă în Guam”, a spus Plumb.

Plumb a precizat că Pentagonul „solicită 1,5 miliarde de dolari în anul fiscal 2024 pentru a consolida apărarea antirachetă a insulei, care este un centru operațional critic în regiunea Indo-Pacific”. Departamentul este, de asemenea, în curs de a desemna, așa cum cere statutul, un singur oficial de rang înalt pentru a gestiona efortul de apărare antirachetă din Guam”.

În cadrul unei conferințe de presă din martie privind cererea de buget de 10,9 miliarde de dolari a agenției, Hill a detaliat modul în care ar funcționa arhitectura senzorilor pentru comandă și control și lansatoarele pentru apărarea antirachetă din Guam.

Guam va avea o versiune a radarului AN/TPY-6 cu patru laturi de tip „phased array” pentru apărarea integrată antiaeriană și antirachetă, care este legată de un Aegis Ashore dezagregat la periferie, a spus el. „La nivel simplu, Aegis și IBCS [Sistemul integrat de comandă aeriană și de luptă antirachetă al armatei] lucrează împreună pe insulă”.

Registration

Aici iti poti reseta parola