Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Sistemele de rachete Patriot de fabricație americană au ajuns în Ucraina
Articole online

Sistemele de rachete Patriot de fabricație americană au ajuns în Ucraina

Patriot

Sistemele de rachete Patriot de fabricație americană au ajuns în Ucraina

De-a lungul invaziei, Rusia a bombardat Ucraina cu lovituri aeriene, vizând în mod repetat rețeaua sa energetică și infrastructura. Drept urmare, Patriots, un sistem sofisticat conceput pentru a doborî avioane și rachete, s-a aflat în fruntea listei de dorințe a Kievului.

„Știți cum e să vi se îndeplinească un vis? Trebuie să îl spunem lumii și să îi dăm viață!” a scris Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, într-un tweet miercuri dimineață. „Astăzi, frumosul nostru cer ucrainean devine mai sigur, deoarece sistemele de apărare aeriană Patriot au ajuns în Ucraina„.

Unul dintre sisteme a fost donat de Statele Unite, în timp ce un altul a fost dăruit în comun de Germania și Olanda.

Trupele ucrainene s-au antrenat pe aceste sisteme în ultimele luni în ceea ce oficialii militari americani au numit un „studiu absolut rapid”. Soldații au început antrenamentul la Fort Sill, Oklahoma, în ianuarie și se aștepta să dureze până la un an, dar luna trecută erau aproape gata să folosească sistemele în luptă, au declarat oficialii. De asemenea, ei au finalizat antrenamentul în Europa alături de armatele olandeză și germană.

Biden îi spune lui Zelenski că SUA va furniza rachete Patriot

Livrarea marchează sfârșitul efortului îndelungat al lui Reznikov de a obține sistemele de apărare, a spus el, deoarece a cerut aliaților Patriots în timpul unei vizite în SUA în urmă cu doi ani – cu câteva luni înainte de izbucnirea războiului.

El a pledat în fața oficialilor americani, spunându-le că „libertatea și independența țării noastre sunt amenințate. Și ce am auzit? Că este imposibil! Dar imposibilul este posibil”, a scris Reznikov.

Aceste sisteme sunt așteptate să domine cerul ucrainean și să împiedice Federația Rusă de la a bombarda cu atâta ușurință obiective de maximă importanță pentru ucraineni, cum ar fi rețeaua energetică sau zonele militare.

Registration

Aici iti poti reseta parola