Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Peisajul pe care Churchill l-a dăruit lui Onassis, vândut la licitație
Articole online

Peisajul pe care Churchill l-a dăruit lui Onassis, vândut la licitație

Churchill a păstrat acest peisaj timp de 40 de ani, înainte de a-l oferi în 1961, cu patru ani înainte de moartea sa, prietenului său, Aristotel Onassis, a declarat Jean-Paul Engelen, vicepreşedintele casei de licitaţii Phillips, înainte de vânzare.

Bogatul armator a fost atât de mândru de acest dar, încât l-a agăţat la loc de onoare, în partea din spate a celebrului bar – numit Ari’s Bar – al iahtului său, alături de lucrări de Vermeer, Gauguin, El Greco şi Pissarro.

Acest super-iaht, denumit „Christina” – prenumele fiicei lui Onassis – a fost o fregată a marinei canadiene, cu o lungime de aproape 100 de metri. Ambarcaţiunea a participat la Debarcarea din Normandia, înainte ca Onassis să o achiziţioneze, după război, cu 34.000 de dolari.

Onassis a renovat generos ambarcaţiunea, cheltuind aproximativ patru milioane de dolari, pentru a o face „una dintre cele mai incredibile structuri plutitoare” şi unul dintre locurile preferate ale protipendadei epocii, a declarat Engelen.

La bordul iahtului au urcat nume importante, precum Elizabeth Taylor, John F. Kennedy, Maria Callas, Richard Burton, Grace Kelly şi prinţul Rainier al III-lea.

1,84 milioane de dolari

După decesul lui Onassis, în 1975, la şapte ani de la căsătoria cu Jackie Kennedy, iahtul a fost vândut şi tot ce se afla la bord a fost depozitat. Recent, moştenitorii magnatului au decis să se despartă de tablou.

Pentru a-i atrage şi mai mult pe pasionaţii acestui melanj de istorie şi personalităţi, casa de licitaţii Phillips a reconstituit, în sălile sale expoziţionale de la New York, Ari’s Bar – ce include şi imitaţii ale faimoşilor săi dinţi de balenă – şi a umplut rafturile cu sticle de şampanie Pol Roger, preferata lui Churchill.

„The Moat, Breccles” a fost vândută cu 1,84 milioane de dolari în cadrul unei vânzări organizate miercuri la New York de casa de licitaţii Phillips, informează Agerpres.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola