Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Pattern-urile clasei de mijloc din Anglia secolului XIX
Articole online

Pattern-urile clasei de mijloc din Anglia secolului XIX

Pattern-urile clasei de mijloc din Anglia secolului XIX

Exemplele sunt pur întâmplătoare. În continuare, analiza cantitativă pe care o voi ilustra am preluat-o din ,,Research Methods for History”, Simon Gunn and Lucy Faire (ed.), Edinburgh, Edinburgh University Press, 2012, și se concentrează asupra trăsăturilor unei clase de mijloc dintr-un oraș industrial englez din secolul XIX.

Cercetarea cantitativă de mai jos are la bază date macro colectate și organizate pentru a genera aceste tipare de comportament și de existență.

Cel de-al treilea tip de analiză cantitativă pe care îl propunem drept exemplu este o
cercetare bazată pe așa-numitul ,,nominal record linkage”, care înseamnă în esență ,,sarcina de a crea un nou document care atribuie informații din două sau mai multe documente, pentru a crea „noi” indivizi”. Concret, analiza cantitativă s-a bazat pe cultura clasei de mijloc din secolul XIX, țelul final al cercetării fiind de a determina ,,pattern-urile” și structura clasei de mijloc din nordul Angliei, cu aplecare asupra orașului Leeds, susceptibil de a genera o gamă largă de acțiuni socio-culturale și politice.

Cercetarea a fost realizată pe baza unor sondaje realizate în 1832 (4.062 înregistrări) și 1834 (4.644). Introducerea datelor, prelucrarea lor au urmat colectării datelor, însă crearea de ,,sample-uri” nu a fost utilă în acest caz prezentat, tocmai pentru că rezultatul final ar fi generat informații care nu corespundeau realității.

Pentru a evita greșelile, ,,strategia alternativă propusă pentru clasele de mijloc a fost de a folosi nume unice ca bază pentru legături și de a adăuga un cod de inferență atunci când au fost folosite alte informații”. În acest studiu asupra comportamentului clasei de mijloc engleze dintr-un oraș industrial de nord acest tip de metoda de analiză cantitativă a subliniat mai multe tipuri de comportament, care adesea scăpau atenției: importanța identității religioase și conducerea asumată de bărbații din zona comerțului, precum și importanța statului sociale în comportamentul public, politic.

Din punctul nostru de vedere, folosirea acestei metode de analiză cantitativă poate
funcționa doar în baza unui număr mare de date, iar procesarea atentă a acestora este
indispensabilă, riscul de a produce informații incorecte fiind mare. Chiar dacă oferă anumite
detalii, totuși această metoda este legată de o anumită perspectivă macro și a o anumită
contingență.

Registration

Aici iti poti reseta parola