Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Partenerii occidentali ai Ucrainei duc lipsă de arme și nu le pot furniza suficient de repede pentru a alimenta o ripostă pentru mult timp, spun experții în apărare
Articole online

Partenerii occidentali ai Ucrainei duc lipsă de arme și nu le pot furniza suficient de repede pentru a alimenta o ripostă pentru mult timp, spun experții în apărare

război

Partenerii occidentali ai Ucrainei duc lipsă de arme și nu le pot furniza suficient de repede pentru a alimenta o ripostă pentru mult timp, spun experții în apărare

Țările se confruntă cu stocuri din ce în ce mai mici și nu pot fabrica arme suficient de repede pentru a susține ambițiile Kievului de a lansa o contraofensivă împotriva forțelor rusești, potrivit Washington Post.

Experții în domeniul apărării au declarat pentru Washington Post că mulți dintre partenerii NATO ai Ucrainei – în special națiunile europene – nu și-au mobilizat industriile de apărare pentru a satisface nevoile de pe câmpul de luptă în materie de artilerie, tancuri, sisteme de apărare aeriană și muniție.

Acum, eforturile lor de a crește rapid producția ar putea fi zadarnice.

„Nu trebuie să fii un mare analist militar pentru a-ți da seama că țările europene care fac investiții majore în producția de artilerie la 13 luni de la începerea războiului sunt puțin cam în întârziere”, a declarat pentru Post Michael Kofman, director al programului de studii privind Rusia la Center for Naval Analyses.

În ultimele luni, aliații s-au angajat să trimită mai mult armament pe măsură ce Ucraina își epuizează stocul de fabricație sovietică

Germania a oferit Ucrainei tancurile rapide și letale Leopard în ianuarie, urmate de tancurile americane Abrams, care au un record de distrugere a blindajelor din epoca sovietică.

Însă deciziile au fost luate cu reticență, după ce atât Germania, cât și SUA au respins în mod repetat cererile Kievului pentru aceste arme. Iar acestea vor avea nevoie de luni – dacă nu mai aproape de un an – pentru a ajunge pe câmpul de luptă.

Unii experți au declarat pentru Post că a fost clar încă de la începutul invaziei Rusiei că acest război va dura mai mult decât se anticipase inițial; această realizare, au spus ei, ar fi trebuit să-i determine pe liderii occidentali să înceapă să investească în creșterea eforturilor de fabricare, mai degrabă decât să își epuizeze propriile stocuri.

„Acest lucru ar putea dura mai mult și trebuie să investești în industria ta dacă vrem să facem acest lucru durabil”, a declarat pentru Post Jack Watling, cercetător senior pentru Land Warfare la Royal United Services Institute. „Adevărul este că acest lucru era evident în aprilie anul trecut, dar oamenii au stat cu mâinile în sân”.

Acum, în timp ce Ucraina continuă să cântărească momentul în care va lansa contraofensiva sa foarte așteptată, nu este clar cât de mult succes va avea. Dar utilizarea de către Kiev a blindatelor occidentale va marca probabil începutul unei contraofensive mai ample, deoarece va semnala că Ucraina dispune de mai multă artilerie care i-a fost promisă de către națiunile prietene.

Registration

Aici iti poti reseta parola