Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Pablo Escobar a fost ucis ? Ce spune fiul despre moartea baronului drogurilor
Articole online

Pablo Escobar a fost ucis ? Ce spune fiul despre moartea baronului drogurilor

Guvernul columbian tras pe sfoară

În 1991, Escobar forțează mâna președintelui Columbiei și reușește să ajungă la o înțelegere cu autoritățile. În schimbul a 5 ani de interdicție de a ieși din casă și a refuzului extrădării în Statele Unite, el acceptă să renunțe la traficul de droguri. La un an după sentință, din cauza faptului că nu s-a ținut de promisiuni, guvernul columbian ordonă mutarea lui Escobar într-o închisoare de maximă securitate. Când au decis să-l mute, forțele de ordine au rămas surprinse să nu îl găsească în locuința sa.

Trupele americane plecaseră în căutarea sa. Ca răspuns, Pablo Escobar avea să ofere o recompensă fiecărei persoane care va ucide un polițist sau orice altă persoană implicată în prinderea sa. În câteva luni, 65 de polițiști sunt executați și 12 bombe artizanale sunt detonate în Medelin și Bogota. Ca răspuns pentru atrocitățile comise de acesta, s-a format un grup numit Los Pepes, care a asasinat 300 de oameni apropiați ai lui Escobar.

Pe 2 decembrie 1993, trupele columbiene au luat cu asalt locul în care se ascundea Pablo Escobar. Pablo și garda lui de corp au fugit pe acoperiș, unde a fost împușcat mortal. Glonțul ar fi intrat în urechea dreaptă, ucigându-l instantaneu. Totuși, ceea ce nimeni nu cunoaște este persoana care a apăsat pe trăgaci.

Sinucidere sau crimă ?

Fiul său, Sebastián Marroquín, susține că tatăl său s-ar fi sinucis. În cartea sa, „Pablo Escobar: Tatăl meu”, acesta detaliază cum tatăl său i-a spus că se va împușca în urechea dreaptă pentru a evita să fie capturat. Soția și mama lui Pablo Escobar sunt de acord cu fiul acestuia, privind sinuciderea acestuia.

Grupul format din rivalii și dușmanii lui Escobar, Los Pepes, și-a asumat responsabilitatea pentru moartea sa. Aceștia susțin că și ei au participat la căutarea lui Pablo Escobar, în acea zi de 2 decembrie 1993. Un membru al Los Pepes a declarat că este cel care a tras cu un M-16, însă această informație nu a fost confirmată niciodată oficial.

Prin urmare, se pare că nimeni nu va știi vreodată cine l-a ucis pe Pablo Escobar, un om care, potrivit biografiei sale, a fost responsabil pentru mai mult de 1.000 de decese și a cărui avere a fost la un moment dat estimată la 30 de miliarde de dolari.

Registration

Aici iti poti reseta parola