Evenimentul Istoric > Articole online > Un mare mister: Cum a reușit Pablo Escobar să se fotografieze în fața Casei Albe?
Articole online

Un mare mister: Cum a reușit Pablo Escobar să se fotografieze în fața Casei Albe?

Iată și două posibile răspunsuri tot de pe aceeași sursă, aflată AICI:

Nu numai că Pablo Escobar a făcut o fotografie pe o stradă publică din fața Casei Albe în 1981, pe care oricine ar fi putut-o face bineînțeles și pe care o puteți face și astăzi, dar și-a dus familia și într-o călătorie de primă clasă la Disneyland cam în același timp.

În acel moment, el încerca să pară un politician „legitim” în Columbia. Cred că a fost mai întâi în Consiliul Local din Medéllin și apoi a devenit membru supleant al Congresului.

Escobar avea un pașaport diplomatic și probabil cu el a călătorit în SUA.

Nu am cunoștințe din interior despre ceea ce FBI și CIA au făcut sau nu cu Escobar în 1981.

Dar este cu adevărat greu pentru mine să cred, chiar dacă principala lor focalizare în acel moment era încă pe Războiul Rece, că CIA și FBI nu știau că Escobar era capul mafiei drogurilor.

El controlase deja un procent mare din traficul de cocaină din Columbia până la sfârșitul anilor 1970, ajutase la stabilirea principalelor rute de contrabandă către SUA și cu siguranță era deja unul dintre cei mai bogați oameni din Columbia.

Doar nu exista o sursă evidentă, vizibilă și legitimă pentru toată acea bogăție.

În plus, el a fost bine cunoscut autorităților din Medellín pentru o lungă perioadă de timp, cel puțin de la sfârșitul anilor 1960, la începutul anilor 1970, ca un traficant.

A fost arestat cu o cantitate destul de mare de cocaină în 1976.

A doua variantă

Presupun că vă referiți la această fotografie din 1981.

Acesta este Porticul de Nord al Casei Albe, și asta înseamnă că Escobar și fiul său stau pe trotuarul de pe Pennsylvania Avenue.

La acea vreme – adică cu paisprezece ani înainte de atacurile din 11 septembrie – Pennsylvania Ave. a fost deschisă traficului vehiculelor. Orice pieton putea merge de-a lungul străzii și face o fotografie similară – și, de fapt, puteți face acest lucru și astăzi.

Nu sunt extrem de familiarizat cu viața lui Escobar, dar înțeleg că el a muncit incredibil de mult pentru a compromite oficialii guvernamentali din Columbia natală.

Dacă acest lucru s-ar fi extins la, să zicem, să poată obține pașapoarte falsificate care nu ar fi fost identificate la frontieră, nu este greu de imaginat cum ar fi putut vizita SUA în liniște și fără a fi observat de autorități.

Bănuiesc că CIA și FBI știau cine este, dar nu au avut resursele pentru a opri fiecare bărbat sud-american care intră în țară.

Totuși, este o fotografie îngrozitoare știind cine era, nu-i așa?

Primul număr din noul an al revistei Evenimentul Istoric apare pe 29 ianuarie 2021!

Descoperă în cele 116 pagini:

  • Secretele Dosarului „Pacepa” și lista celor 9 „trădători” condamnaţi la moarte de Nicolae Ceauşescu
  • Analiza unui fenomen istoric: Gloria și decăderea Statului Național – Legionar
  • Povestea fascinantă a singurei nave americane capturată de Coreea de Nord

Caută primul număr din 2021 al Evenimentului Istoric la chioșcuri sau accesează agoramag.ro și profită de ofertă! Abonează-te pe 12 luni și primești cadou colecția 2019!

Registration

Aici iti poti reseta parola