Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Planul diabolic prin care rușii cred că vor ajunge la Kiev în numai două ore
Articole online

Planul diabolic prin care rușii cred că vor ajunge la Kiev în numai două ore

Ucrainenii se tem că zona adectată de dezastrului nuclear de la Cernobîl ar putea fi folosită de armata rusă ca o scurtătură pentru a invada capitala Ucrainei.

Rușii ar putea ajunge în două ore la Kiev

Deși e unul dintre cele mai periculoase locuri de pe pământ, iar în unele părți radioactivitatea este încă foarte mare chiar și la 36 de ani de la teribilul accident nuclear, zona de excludere de la granița cu Belarus ar putea deveni acum un câmp de luptă.

Conștienți că Rusia ar putea folosi această breșă de securitate, autoritățile de la Kiev au trimis suplimentar în zonă aproape 8.000 de polițiști de frontieră ucraineni.

Ucraina ia în considerare și posibilitatea ca invazi rusă să plece din Belarus, folosind Cernobîlul pentru a depăși liniile de apărare ale Ucrainei. Această stratagemă ar permite tancurilor rusești să se îndrepte în viteză spre sud și să ajungă la Kiev în numai două ore.

Zona de excludere, aproape pustie, de aproximativ 2600 de kilometri pătrați se întinde până la granița cu Belarus. În această țara aliată, Putin poate conta pe până la 80.000 de soldați ruși și belaruși, inclusiv forțele speciale Spetsnaz. Oficial, aceste trupe sunt concerntrate pentru exerciții militare, dar ucrainenii se tem că planurile lui Putin sunt altele.

Ce alte avantaje oferă Planul Cernobîl pentru ruși?

Locotenent-colonelul Yuri Shakraichuk, de la Serviciul de Grăniceri de Stat al Ucrainei, a declarat recent jurnaliştilor: „Cernobîl este o zonă cu pericol crescut.
Am crescut puterea de protecție, am crescut numărul de patrule și am crescut numărul de oameni din aceste patrule.
Un avantaj evident este că nu există civili care să se alăture rezistenței sau să le iasă în cale. Nivelurile de radiații sunt acum tolerabile, cu condiția ca expunerea să nu dureze prea mult, dar dacă rușii trec pe aici ar putea fi la Kiev în două ore.
Dacă vor veni, ne vom lupta cu ei. Toată lumea va rezista indiferent de direcția pe care o urmează”, notează ziarul britanic Daily Mail.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola