Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > ONU analizează o înregistrare video cu soldații ruși capturați, care par să fi fost uciși de la mică distanță
Articole online

ONU analizează o înregistrare video cu soldații ruși capturați, care par să fi fost uciși de la mică distanță

prizonieri

ONU analizează o înregistrare video cu soldați ruși capturați, care par să fi fost uciși de la mică distanță

Organizația Națiunilor Unite analizează rapoartele potrivit cărora ucrainenii ar fi executat 10 prizonieri de război ruși, după ce înregistrări video verificate de New York Times par să arate un șir de soldați ruși care au fost uciși de la mică distanță, după cum relatează Insider.

Videoclipurile macabre, postate pentru prima dată pe site-urile de știri ucrainene și pe canalele de socializare, nu arată omorurile, ci scene înainte și după în care se văd soldați ruși care zac pe jos, aliniați. Aceștia par să fi fost împușcați mortal de la mică distanță, a relatat The Times.

Pe canalele ucrainene, clipurile video au fost împărtășite ca exemple ale succesului apărării țării împotriva invadatorilor ruși. Potrivit unei declarații postate pe Telegram de către un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, clipurile sunt „o dovadă în plus a crimelor comise de neonaziștii ucraineni”.

„Suntem la curent cu aceste videoclipuri și le analizăm”, a declarat pentru Reuters Marta Hurtado, purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru Drepturile Omului. „Acuzațiile de execuții sumare ale persoanelor hors de combat ar trebui să fie investigate prompt, complet și eficient, iar orice făptaș să fie tras la răspundere.” (Expresia franceză „hors de combat” înseamnă „în afara luptei” și se referă la persoanele incapabile să își îndeplinească sarcinile de luptă).

Au fost raportate acuzații de crime de război – inclusiv violuri, tortură și execuții – atât împotriva rușilor, cât și a ucrainenilor de la invazia neprovocată a Rusiei din februarie.

Reprezentanții Biroului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului nu au răspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

Registration

Aici iti poti reseta parola