Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Omul Păianjen i-a strâns mâna Papei Francisc
Articole online

Omul Păianjen i-a strâns mâna Papei Francisc

Un bărbat îmbrăcat într-un costum complet de Spider-Man a putut fi văzut în secţiunea VIP destinată publicului din curtea San Damaso.

Ineditul participant stătea liniştit lângă un preot îmbrăcat în negru care părea netulburat de personajul colorat cu ochi mari şi albi, aflat pe scaunul de lângă el.

Persoana din spatele costumului s-a dovedit a fi Mattia Villardita, de 27 de ani, din nordul Italiei.

Villardita a primit un loc secţiunea VIP în urma muncii sale cu copiii bolnavi din spitale, pe care i-a vizitat îmbrăcat în supererou.

La sfârşitul audienţei, tânărul a fost prezentat papei Francisc şi i-a înmânat pontifului o mască Spider-Man.

Anul trecut, potrivit Agerpres, preşedintele italian Sergio Mattarella i-a oferit lui Villardita un premiu pentru munca sa cu copiii bolnavi.

Personajul

Omul Păianjen (Peter Benjamin Parker) este un personaj fictiv dintr-o bandă desenată apărută pentru prima dată în numărul 15 al revistei Amazing Fantasy (august 1962), fiind creat de Stan Lee și Steve Ditko, pentru Marvel Comics.

De atunci personajul Spider-Man stă la baza unei puternice industrii ce constă în jocuri, benzi desenate, filme și alte articole multimedia, toate aparținând unei game largi de produse.

Omul Păianjen este de fapt un tânăr student orfan de ambii părinți pe nume Peter Benjamin Parker, care locuia împreună cu unchiul Ben și mătușa May, în New York.

Din 1962 a apărut inițial în benzi desenate, ca mai târziu să apară la televizor și chiar pe marile ecrane.

Într-o serie de trei filme consecutive eroul a fost jucat de Tobey Maguire, iar în ultima ecranizare ce consta într-un reboot al poveștii inițiale, Spider-Man este interpretat de Andrew Garfield.

Registration

Aici iti poti reseta parola