Evenimentul Istoric > Articole online > Fecioara Maria și-a făcut apariția vineri pe cerul Vaticanului când Papa rostea Urbi et Orbi. Imaginea în articol
Articole online

Fecioara Maria și-a făcut apariția vineri pe cerul Vaticanului când Papa rostea Urbi et Orbi. Imaginea în articol

Papa Francisc a oferit, sub o ploaie măruntă, vineri o binecuvântare istorică Cetăţii şi Lumii – Urbi et Orbi, în Piaţa Sf. Petru, care era pustie.

În timpul rugăciunii, între norii de deasupra bisericii San Pietro a apărut imaginea Fecioarei Maria.

Binecuvântarea „Urbi et Orbi” este de obicei oferită în trei ocazii: când Papa este ales succesorul lui Petru, în ziua de Crăciun şi în ziua de Paşte.

”În aceeaşi barcă”

Papa Francisc a dorit să facă un gest extraordinar acum, când lumea suferă de pandemia de coronavirus care a luat deja viaţa a peste 25.000 de oameni la nivel global şi mai mult de jumătate din populaţia lumii este izolată în case pentru a preveni răspândirea Covid-19.

Coronavirusul i-a pus pe toţi ”în aceeaşi barcă”, a spus papa, îndemnând oamenii, în această rugăciune solitară, dramatică, să vadă criza ca pe un test de solidaritate şi ca pe o amintire a valorilor de bază.

Binecuvântarea „Urbi et Orbi” a mai fost oferită în ocazii foarte specifice, cum ar fi în 1942, când Pius al XII-lea a făcut acest lucru cu ocazia jubileului său episcopal şi a XXV-a aniversare a apariţiilor Fatima.

Registration

Aici iti poti reseta parola