Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Odioasa strategie prin care Ginghis Han a cucerit Asia
Articole online

Odioasa strategie prin care Ginghis Han a cucerit Asia

Crimele Imperiului Mongol

Deși unele regiuni precum Japonia și Asia de Sud-Est au reușit să rămână independente, milioane de oameni au căzut sub stăpânirea mongolă. În timp ce regiunile care s-au supus au fost ferite de violență și brutalitate, rezistența a fost pedepsită cu cruzime, fiind considerat că aproximativ 40 de milioane de oameni au murit ca urmare a invaziei mongole.

Astfel de situații au fost prezente și în alte culturi, precum romanii care au ucis locuitorii din Cartagina înainte de a o distruge. Ulterior, trupele japoneze au masacrat milioane de oameni în anii 1930, dar și mii de civili coreeni în timpul invaziei peninsulare din secolul al XVI-lea. În acest context, este greu de specificat unde se află expansiunea mongolă în ierarhia atrocităților de masă.

Regimurile responsabile de uciderea a zeci de milioane de oameni nu sunt greu de găsit nici în lumea modernă. Germania nazistă și China maoistă au provocat decese directe și indirecte a 17-20 de milioane de persoane și respectiv 40-80 de milioane de oameni. În anii 1200, aceste cifre nu erau atât de mari deoarece populația nu era atât de numeroasă.

În ceea ce privește cazurile individuale de brutalitate mongolă, puțini sunt cei care au dorit să șteargă urmele istorice. Pe de altă parte, Hitler și Mao au luat diferite măsuri pentru a ascunde morțile făcute sub conducerea lor, în timp ce mongolii aveau politica ca nici animalele să nu supraviețuiască în orașele lor.  

Asediul Bagdadului este unul dintre cele mai infame exemple. Atunci când orașul a refuzat să se supună, rezultatul final a fost ca mii de civili să fie uciși sau mutilați, majoritatea clădirilor au fost demolate, iar scrierile din oraș au fost aruncate în râu. O astfel de distrugere a reprezentat pentru mongoli o practică cunoscută și constantă.

Registration

Aici iti poti reseta parola