Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Occidentul, lovit greu de sacțiunile impuse Rusiei? Încă o mistificare rusească
Articole online

Occidentul, lovit greu de sacțiunile impuse Rusiei? Încă o mistificare rusească

Occidentul, mai lovit de sancțiuni decât Rusia?

„În loc ca economia Rusiei să se apropie de colaps, acum Occidentul condus de SUA trebuie să se confrunte cu acest scenariu surprinzător și totul din cauza evenimentelor pe care America însăși a decis să le pună în mișcare.
Ca un adevărat maestru în judo, președintele Putin tocmai a răsturnat indicatorii financiari din Occident cu cea mai recentă mișcare geo-economică, declarând că plata pentru exporturile de gaze către țările neprietenoase se poate face acum numai în ruble. Nu este o coincidență faptul că dolarul a scăzut cu 8,3% față de rublă imediat după aceea, deoarece observatorii pieței se tem pe bună dreptate că Occidentul se află în fața prăpastiei unui colaps economic majore de care președintele american Joe Biden îl învinovățește pe liderul rus.
UE este acum forțată fie să susțină moneda Rusiei în scădere anterior, fie să-și reducă complet importurile de la Marea Putere Eurasiaticăcu riscul ca prețurile să urce cu peste 4.000 de dolari la 1.000 de metri cubi de gaz.

Rubla se salvează?

Oricare rezultat este benefic pentru Rusia: moneda sa se va stabiliza sau euro va începe să se prăbușească la fel de repede, dacă nu mai mult, și astfel va amortiza în mod comparativ prăbușirea rublei. Declarația președintelui Putin vine din punct de vedere strategic chiar înaintea vizitei lui Biden în bloc, unde va participa la summiturile NATO, G7 și la Consiliului European, înainte de a efectua o vizită la cea mai importantă avangardă anti-rusă a țării sale în prezent, Polonia. Acel aspirant lider al Europei Centrale și de Est (ECE) este, de asemenea, pe punctul de a se ciocni cu aliații ideologici conservatori-naționaliști din Ungaria din cauza cererii Varșoviei ca întreaga Europă să urmeze imediat politica sa recent promulgată de „derusificare” prin care se taie toate legăturile cu Rusia.

 

Joe Biden duce Occidentul la colaps?

Occidentul condus de SUA a crezut naiv că sancțiunile sale fără precedent și preplanificate împotriva Rusiei în urma operațiunii militare speciale în curs din Ucraina, vor zdrobi economia acelei țări, constrângând-o astfel să intreprindă unilateral. concesii care ar echivala, în esență, cu sacrificarea integrității liniilor sale roșii de securitate națională în Ucraina. Mișcarea de judo geo-economică a președintelui Putin tocmai a demonstrat că aceasta a fost o predicție complet greșită, care acum a devenit complet contraproductivă pentru economiile occidentale, în special pentru cea europeană.

În loc ca economia Rusiei să se apropie de colaps, acum Occidentul condus de SUA trebuie să se confrunte cu acest scenariu surprinzător și totul din cauza evenimentelor pe care America însăși a decis să le pună în mișcare. Dacă a doua posibilitate menționată se va întâmpla, atunci colapsul economic al Rusiei nici nu ar fi chiar atât de rău, deoarece restul lumii, cu excepția probabilă a Chinei, s-ar prăbuși cu ea, plasând astfel aproape pe toată lumea în aceeași situație.Acest lucru va face ca declinul economic al Moscovei să fie relativ mai puțin dureros. Cam asta, în ciuda monedei sale de până acum prăbușite, Rusia este deja în mare parte autosuficientă cu majoritatea bunurilor și serviciilor de bază, în special produse agricole, așa că se va descurca în continuare, indiferent de situație.

Tot ce s-a menționat până acum este deja foarte întunecat, dar cel mai rău ar putea să urmeze dacă criza prețurilor alimentelor la care președintele francez Macron o așteaptă peste câteva luni se va concretiza și ea. Acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza exporturilor agricole ale Rusiei și Ucrainei din ceea ce a fost descris drept unul dintre coșurile de pâine ale lumii, fiind afectate negativ de conflictul în curs și de restricțiile economice impuse Moscovei. În plus, sancțiunile occidentale conduse de SUA împotriva Rusiei și a aliatului său din Belarus înseamnă că niciuna dintre puterile fosfaților nu va putea furniza îngrășăminte mulți dintre partenerii lor, crescând și mai mult prețul alimentelor de bază și, posibil, reducând și producția.

Acest lucru nu numai că ar putea duce la moartea literalmente a milioane de oameni din sudul global deja sărac din cauza penuriei de alimente, așa cum a avertizat președintele Putin în timpul „Întâlnirii privind sprijinul socioeconomic pentru regiuni”, de săptămâna trecută, dar ar putea, de asemenea, să declanșeze schimbări politice profunde în vestul condus de SUA. datorită faptului că „miliardul de aur” nu este obișnuit cu astfel de lupte de bază, cum ar fi posibilitatea de a-și permite hrana și energie. SUA și vasalii săi europeni au experimentat deja tulburări la scară largă din cauza credinței multora dintre oamenii lor că anumite restricții legate de COVID nu au fost cu adevărat legate de promovarea securității epidemiologice, ci au fost impuse de elita lor din motive politice de interes propriu.

Aceste rețele de protest preexistente pot fi activate din nou cu ușurință în urmărirea nevoii mult mai urgente de a se asigura că oamenilor obișnuiți li se oferă hrană și energie de bază, ambele ar putea să nu mai fie garantate având în vedere crizele interconectate care tocmai au fost explicate și care au fost ambele catalizate de răspunsul Occidentului condus de SUA la aceeași specială rusă operație pe care ei înșiși au provocat-o. În cazul extrem de nefericit în care se întâmplă ceva din toate acestea, atunci Rusia s-ar putea transforma dintr-un așa-zis „paria” într-un paradis, deoarece are suficientă hrană și energie pentru a satisface nevoile propriilor oameni, care ar fi ultima mișcare geostrategică de judo dacă ar se întâmplă”, scrie One World.

Cât de exacte sunt predicțiile lui Andrew Korybko e greu de estimat. Fără îndoială, Occidentul va suferi în materie de petrol, gaze și cereale din manevrelor Moscovei. Numai că e greu de presupus că economia rusă va supraviețui fără banii veniți din Europa. Oricum, folosirea limbajului Kremliului (operațiune specială în loc de invazie), arată clar de ce parte se situează analistul, ceea ce ridică mari semne de întrebare asupra credibilității sale.

Registration

Aici iti poti reseta parola