Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > O serie documentară în trei părți va evidenția faptele eroice ale femeilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial
Articole online

O serie documentară în trei părți va evidenția faptele eroice ale femeilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

serial

Channel 4 din Marea Britanie și SBS din Australia au cumpărat o viitoare serie de documentare în trei părți despre cel de-al Doilea Război Mondial. Intitulată World War II: Women on the Frontline, serialul va pune în lumină faptele eroice puțin cunoscute ale unora dintre cele mai influente femei din timpul conflictului.

O serie documentară în trei părți va evidenția faptele eroice ale femeilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Al Doilea Război Mondial: Women on the Frontline este în curs de producție prin intermediul Woodcut Media. Pentru a spune poveștile acestor femei eroice, serialul va folosi imagini de arhivă, cercetări, mărturii directe și comentarii ale unor experți de marcă. Printre persoanele care vor fi evidențiate se numără Selma de Perre, Lyudmila Pavlichenko și Lee Miller.

Selma van de Perre s-a alăturat Rezistenței olandeze după ce germanii i-au arestat mama și sora în 1943. Operând sub pseudonimele „Wil Buter” și „Margareta van der Kuit”, ea a lucrat pe post de curier în toată Olanda. Un an mai târziu, a fost arestată de germani și încarcerată în lagărul de concentrare Ravensbrück, unde a rămas până la eliberare, în aprilie 1945.

Lyudmila Mikhailovna Pavlichenko – cunoscută mai bine sub porecla „Lady Death” – a fost un lunetist sovietic căruia i se atribuie uciderea a 309 soldați inamici. Aflată pe Frontul de Est, ea a acționat în timpul asediilor de la Odessa și Sevastopol, înainte de a fi rănită și evacuată la Moscova. După ce s-a recuperat, a fost purtător de cuvânt al Armatei Roșii.

Elizabeth „Lee” Miller, Lady Penrose, a fost o fotojurnalistă americană care, în timp ce lucra pentru Vogue, a acoperit o serie de evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv Blitzul și eliberările Aliaților din Paris, Buchenwald și Dachau. În timp ce se afla în Europa, ea și-a propus să „documenteze războiul ca dovadă istorică” și să ofere „un context pentru evenimente”.

Al Doilea Război Mondial: Women on the Frontline este regizat de Imogen Walford și Rebecca Joyce. Jonathan Mayo de la Woodcut va produce, iar CEO-ul și co-fondatoarea Kate Beal va fi producător executiv.

„Rareori auzim despre femeile curajoase care au jucat un rol esențial pe linia frontului”, a explicat Beal într-un comunicat de presă. „Femeile au sărit în cabinele de pilotaj, au aruncat bombe, au spart coduri, au luptat cu curaj și și-au riscat viața la fel ca și omologii lor de sex masculin – și vrem ca publicul din întreaga lume să știe despre faptele lor uimitoare.”

Polly Scates, Senior Acquisitions Manager la Channel 4, a adăugat:

„Sunt foarte încântată să colaborez cu Woodut pentru acest serial revigorant și informativ, care spune poveștile acestor femei extraordinare, care sunt atât de des trecute cu vederea în cadrul istoriei.”

În prezent nu există o dată de lansare stabilită pentru Al Doilea Război Mondial: Women on the Frontline. 

Registration

Aici iti poti reseta parola