Momentul lansării coincide cu împlinirea a 30 de ani de la înființarea, în Timișoara, a primului partid antitotalitar din România, Frontul Democratic Român.
Cartea pune la dispoziția cititorului motivele pentru care Revoluția nu a generat o renaștere a neamului românesc, ci o întoarcere la trecutul său întunecat,și scrutează tenebrele politicianului Ion Iliescu, care a permis celor apropiați de el să-l numească ”liderul Revoluției”, deși apariția sa în istoricul evenimentelor din decembrie 1989 s-a produs după fuga lui Nicolae Ceaușescu de pe terasa Comitetului Central, dictatorul izgonit de mulțimea revoltaților ce pătrundea în sediul puterii sale, în a șaptea zi a revoltei naționale!
Istoria confiscării României de Securitatea lui Ceaușescu
Autorul cărţii, cunoscut pentru seria de analize ce au avut drept obiect societatea românească a anilor 1989-2018:
România pierdută, Clasa nevrednică, O Românie de câştigat, Homo Posteritas, Securitatea – Confiscarea unei naţiuni, Revoluţia Românilor, Agonia postdecembristă, Apocalipsa după Cioran, include informații mai puțin sau deloc cunoscute ce pot completa vederea de ansamblu a celor aproape 30 de ani post-decembriști, timp în care România a ajuns printre cele mai sărace țări din Europa de după anul 1989.
Altfel spus, chiar istoria confiscării României de către cea mai nocivă relicvă vie a Regimului dictatorial, Securitatea lui Ceaușescu!
Cartea O Revoluție eșuată, prin apariția ei la 30 de ani de la declanșarea Revoluției Române din Decembrie 1989, este totodată o datorie de onoare pe care autorul o restituie istoriei Revoluției românilor obișnuiți, precum și martirilor care au plătit cu sânge dreptul de a fi liberi pe pământul patriei lor!
Ei au binemeritat de la patrie!, arată editura IRINI, unde a apărut cartea.