Evenimentul Istoric > Articole online > O navă de luptă a marinei americane, veche de peste o sută de ani și care a participat la ambele războaie mondiale, se află în mișcare după mai bine de 30 de ani
Articole online

O navă de luptă a marinei americane, veche de peste o sută de ani și care a participat la ambele războaie mondiale, se află în mișcare după mai bine de 30 de ani

USS Texas

O navă de luptă a marinei americane, veche de peste o sută de ani și care a participat la ambele războaie mondiale, se află în mișcare după mai bine de 30 de ani

Nava de luptă a părăsit San Jacinto, Texas, miercuri dimineață și este de așteptat să ajungă la șantierul naval Gulf Copper Shipyard din Galveston până la căderea nopții, unde va fi supusă unor reparații în valoare de 35 de milioane de dolari la o carcasă deteriorată de zeci de ani în apă, a relatat Associated Press. Se așteaptă ca lucrările să dureze doi ani.

„Nu avem probleme până acum. Nava este absolut magnifică”, a declarat Travis Davis, vicepreședintele operațiunilor navei la Fundația Battleship Texas, într-un mesaj video miercuri după-amiază.

Ultima dată, nava a fost supusă unor reparații în 1988. Pe măsură ce anii au trecut, a devenit din ce în ce mai evident că este nevoie din nou de reparații, dar au existat preocupări legate de mutarea navei. Unii observatori și-au exprimat chiar temerile că nava s-ar putea scufunda.

Într-un interviu acordat Texas Standard, Bruce Bramlett, directorul operațional al fundației, a declarat că nu anticipează nicio problemă, având în vedere planificarea care a stat la baza mutării. „Acest lucru va funcționa”, a spus el. „Va funcționa bine”.

El a confirmat, de asemenea, că nava va avea o nouă casă după ce reparațiile vor fi finalizate.

„Vom lua istoria noastră cu noi. A fost făcută la mii de kilometri de aici și va merge oriunde se va duce nava”, a spus el.

Nava, deținută în mod oficial de statul Texas, ar putea ajunge în Beaumont, Baytown sau ar putea rămâne în Galveston, a spus Bramlett.

USS Texas este o navă de luptă din clasa New York și ultima dintre navele de luptă din perioada Primului Război Mondial cunoscute sub numele de „dreadnoughts”, a relatat Houston Chronicle. În primul conflict mondial, a patrulat rutele comerciale din nordul Europei, servind mai târziu ca navă amiral a Flotei din Pacific în anii 1930. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost înarmat cu arme antiaeriene și a aruncat focul asupra pozițiilor naziste în timpul invaziei din Ziua Z.

De asemenea, a bombardat Iow Jima și Okinawa în teatrul de operațiuni din Pacific.

Registration

Aici iti poti reseta parola