Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > O monedă veche de 600 de ani poate fi cea mai veche monedă descoperită în Canada
Articole online

O monedă veche de 600 de ani poate fi cea mai veche monedă descoperită în Canada

moneda

O monedă veche de 600 de ani poate fi cea mai veche monedă descoperită în Canada

Moneda a fost descoperită într-un sit arheologic nedezvăluit (pentru a proteja locația de vânătorii de comori) de către un pasionat de istorie, Edward Hynes, care a fotografiat descoperirea și a raportat-o guvernului provincial.

În conformitate cu Legea privind resursele istorice din Newfoundland și Labrador, cel care găsește un obiect arheologic sau o fosilă semnificativă este obligat prin lege să raporteze descoperirea. Cu excepția cazului în care descoperitorul este autorizat cu un permis, scoaterea unui obiect din contextul arheologic este, de asemenea, o infracțiune.

Moneda este anterioară primului contact european documentat cu America de Nord de la vikingi încoace, pe care Paul Berry, fost curator al Muzeului Monedei din cadrul Băncii Canadei, l-a datat între anii 1422 și 1427 d.Hr. când a fost bătută la Londra, Anglia.

Moneda a fost identificată ca fiind un sfert de nobil Henry VI, o monedă apărută în timpul domniei lui Henry VI, care a fost rege al Angliei și domn al Irlandei între 1422 și 1461 și din nou între 1470 și 1471, și rege disputat al Franței între 1422 și 1453. Unicul copil al lui Henric al V-lea, a succedat la tronul englez la vârsta de nouă luni, la moartea tatălui său, și a succedat la tronul francez la moartea bunicului său matern, Carol al VI-lea, la scurt timp după aceea.

Modul în care moneda a ajuns în Newfoundland este un mister, deoarece europenii nu vor ajunge pe țărmurile din Newfoundland până în 1497, când John Cabot (cunoscut și sub numele de Giovanni Caboto) s-a îmbarcat într-o expediție comandată de Henric al VII-lea al Angliei.

Registration

Aici iti poti reseta parola