Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Planul secret al Statelor Unite de a invada Canada
Articole online

Planul secret al Statelor Unite de a invada Canada

Dușmanii Statelor Unite

Lista potențialilor dușmani ai Statelor Unite este atât de lungă încât unele țări ar putea fi o surpriză. Liderii militari americani au elaborat planuri de invazie pentru Noua Zeelandă, Mexic, Portugalia și chiar Canada.

Pe parcursul timpului, relațiile dintre Statele Unite și Marea Britanie s-au transformat într-o legătură mult mai strânsă, uitând de animozitatea militară dintre cele două la începutul secolului al XX-lea. Statele Unite nu au fost mulțumite de sprijinul acordat de Marea Britanie față de Confederație, în timpul Războiului Civil.

Ulterior, la sfârșitul secolului, Anglia a devenit apropiată de Japonia, formându-se chiar și o alianță între cele două state în 1902, conducând liderii militari americani la un război între Statele Unite și Marea Britanie.

Posibila invazie a Canadei

Numit Planul de Război Roșu, era vorba despre o invazie militară la scară largă în Canada. Mai multe orașe canadiene precum Vancouver, Winnipeg, Toronto, Montreal, Quebec și Halifax se aflau pe lista potențialelor ținte pentru acțiuni precum blocadele navale, dezactivarea rețelelor electrice și atacurile militare directe.

În cazul în care trupele americane ar fi decis să invadeze Canada, nu ar fi făcut acest lucru dacă statul nu era pregătit. Canada avea deja un plan stabilit pentru o astfel de situație neprevăzută, pe schema de apărare fiind vizate orașe din Statele Unite precum Portland, Minneapolis, Detroit, Albany și multe altele. Din fericire, au dominat viziunile unor lideri militari mai echilibrați care nu au lăsat ca acest conflict să ia naștere.

Registration

Aici iti poti reseta parola