Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > O înregistrare video arată o lovitură aeriană israeliană explozivă asupra unui bloc de apartamente din Gaza
Articole online

O înregistrare video arată o lovitură aeriană israeliană explozivă asupra unui bloc de apartamente din Gaza

Palestina

O înregistrare video arată o lovitură aeriană israeliană explozivă asupra unui bloc de apartamente din Gaza

O înregistrare video distribuită de Forțele de Apărare ale Israelului arată cum o rachetă a fost trasă vineri asupra unui etaj superior al unui bloc de apartamente din Gaza, urmată de o explozie masivă. Israelul a calificat atacul drept o „crimă țintită”.

Iyad al-Hassani este al șaselea lider al PIJ care a fost ucis de Israel în această săptămână.

BBC News a relatat că al-Hassani a fost pus în funcție pentru a-l înlocui pe Khalil al-Bahtini, care a fost ucis împreună cu copilul său de o lovitură aeriană israeliană marți. O a doua persoană a fost ucisă în atacul lui al-Hassani.

În urma acestor decese, Reuters relatează că Tzachi Hanegbi, consilierul pentru securitate națională al Israelului, a anunțat că IDF se concentrează pe atacarea militanților din Gaza, în loc să lucreze pentru a ajunge la o încetare a focului.

De marți, au avut loc schimburi de rachete pe scară largă între forțele israeliene și militanții palestinieni.

Aproape 1.000 de rachete și mortiere au fost lansate din Gaza în ultimele patru zile, dintre care 761 au trecut pe teritoriul israelian, potrivit armatei israeliene. Majoritatea au fost doborâte de sistemul israelian de rachete de interceptare „Iron Dome” sau au lovit zone deschise.

Israelul a lovit 254 de ținte ale PIJ în Gaza, a declarat armata sa, potrivit BBC News.

Luptele de vineri au fost reluate după 12 ore de pauză, dând speranța că o încetare a focului ar putea fi mediată de Egipt.

Totuși, acesta a fost întrerupt de lovituri aeriene israeliene, urmate de o nouă salvă de rachete trase de militanți din Gaza, unele vizând zona Ierusalimului, potrivit BBC News.

„Bombardarea Ierusalimului trimite un mesaj”, a declarat Jihadul Islamic într-o declarație, conform AP. „Ceea ce se întâmplă în Ierusalim nu este separat de Gaza„.

Reluarea luptelor dintre Israel și PIJ, al doilea grup militant ca mărime din Gaza după Hamas, a provocat moartea a cel puțin 33 de palestinieni, inclusiv femei și copii, și a unei femei israeliene în vârstă de 80 de ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola