Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > O înregistrare video a surprins momentul în care un bombardier și un avion de vânătoare din al Doilea Război Mondial s-au ciocnit la un show aviatic din Texas, provocând moartea a 6 persoane
Articole online

O înregistrare video a surprins momentul în care un bombardier și un avion de vânătoare din al Doilea Război Mondial s-au ciocnit la un show aviatic din Texas, provocând moartea a 6 persoane

coliziune

O înregistrare video a surprins momentul în care un bombardier și un avion de vânătoare din al Doilea Război Mondial s-au ciocnit la un show aviatic din Texas, provocând moartea a 6 persoane

Un Boeing B-17 Flying Fortress și un Bell P-63 Kingcobra s-au ciocnit în jurul orei locale 13:20, la Aeroportul Executiv din Dallas, potrivit unui comunicat al Administrației Federale a Aviației.

O înregistrare video postată sâmbătă pe Twitter arată cum cele două avioane se ciocnesc unul de celălalt, iar B-17 se despică în două la impact.

O altă înregistrare video postată pe Twitter arată cum avionul mai mic, P-63, se izbește de B-17. Trecătorii pot fi auziți strigând șocați, unul dintre ei întrebând: „A lovit avionul?”.

Terry Barker, un veteran al armatei și fost pilot al American Airlines, se afla în bombardierul B-17 care s-a prăbușit, potrivit unui tweet postat sâmbătă de Armin Mizani, primarul orașului Keller, Texas.

„Terry Barker a fost iubit de mulți. A fost un prieten și o persoană a cărei îndrumare am căutat-o”, a scris Mizani.

Duminică, Allied Pilots Association l-a identificat pe Len Root ca fiind copilotul lui Barker în avionul B-17.

Autoritățile lucrează la identificarea celorlalte victime, a scris duminică pe Twitter judecătorul Clay Jenkins, din comitatul Dallas.

Piloții pensionați se oferă de obicei voluntari pentru a pilota avioanele la spectacolul aerian, a declarat Hank Coates, președintele Forței Aeriene Comemorative, pentru Associated Press. Coates a spus că avioanele erau în stare bună, în ciuda faptului că sunt de epocă și datează din Al Doilea Război Mondial.

„Acesta a fost un spectacol aerian de tip demonstrație de zbor din al Doilea Război Mondial, în cadrul căruia punem în evidență avioanele și capacitățile lor”, a declarat Coates într-un reportaj BBC.

B-17 este cunoscut mai ales pentru că a fost folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în lupta Aliaților împotriva Germaniei

„Nu este vorba despre aeronavă – pur și simplu nu este”, a spus Coates, potrivit The Dallas Morning News. „Aeronavele sunt aeronave grozave; sunt sigure, sunt foarte bine întreținute, piloții sunt foarte bine pregătiți”.

O fotografie realizată de AP a arătat aeronava explodând și lovindu-se de sol, înghițită de fum și foc. Nimeni de la sol nu a fost rănit, a relatat BBC, citând pompierii aflați la fața locului.

Ruta 67, o importantă autostradă nord-sud la ieșirea din Dallas, a fost închisă în ambele direcții după ce resturi de la coliziune s-au împrăștiat pe șosele, a precizat Departamentul de Poliție din Dallas pe Twitter.

Între 4.000 și 6.000 de persoane se aflau la spectacolul aviatic când s-a produs coliziunea, a declarat Coates, potrivit The Dallas Morning News.

FAA și National Transportation Safety Board investighează în prezent accidentul.

Registration

Aici iti poti reseta parola