Evenimentul Istoric > Articole online > O glumă de Crăciun a provocat moartea a 73 de oameni
Articole online

O glumă de Crăciun a provocat moartea a 73 de oameni

În seara zilei de 24 decembrie 1913, aproximativ 500 de oameni, majoritatea mineri locali și familiile lor, se adunaseră în orașul american Calumet, statul Michigan, pentru o petrecere de Crăciun.

Evenimentul fusese organizat la etajul al doilea al “Sălii Italiene”, un centru pentru ocazii speciale.

În timpul petrecerii, cineva a stricat “foc”, oamenii s-au speriat și au început să alerge spre singura ieșire, de unde urmau o scară în formă de spirală și o ieșire inadecvată pentru situații de urgență.

Oamenii s-au călcat în picioare la ieșirea din sală și pe scări, astfel încât în final 73 de persoane au decedat, dintre care 59 de copii.

Alarmă falsă

Conform history.info, la puțin timp după ce au reușit să părăsească clădirea, și-au dat seama că a fost alarmă falsă și nu era niciun foc nicăieri.

Poliția a deschis o anchetă, iar singura concluzie la care au ajuns este că ar fi fost doar o glumă foarte proastă din partea unui autor necunoscut.

Au fost avansate și diverse teorii conspiraționiste. Având în vedere că incidentul a venit într-un moment în care minerii erau în grevă și protestau față de compania minieră locală, cineva din cadrul companiei ar fi încercat intenționat să se răzbune pe ei.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola