Primul rol interpretat împreună cu acesta a fost cel din 1933, în pelicula Flying Down to Rio, urmată de filmul Kitty Foyle, în 1940, pentru care a câştigat şi Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.
Astfel, a devenit una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite artiste ale vremii.
Împreună, cei doi au întruchipat o puternică înclinaţie către romantism, ea delicată şi sensibilă, el elegant şi puternic.
Astfel au şi rămas întipăriţi în mintea şi în sufletele publicului iubitor de muzică şi de frumos.
Copilăria
Virginia Katherine McMath, cunoscută ca Ginger Rogers, s-a născut la 16 iulie 1911, în Independence, Missouri, fiind singurul copil al lui Lela Emogene (născută Owens), reporter, scenarist și producător de filme, și William Eddins McMath, inginer electric.
Părinții ei s-au despărțit la scurt timp după ce s-a născut. După ce a încercat fără succes să se împace cu familia sa, McMath și-a răpit fiica de două ori, iar mama ei a divorțat de el la scurt timp după aceea.
Ea a spus că nu și-a mai văzut niciodată tatăl natural.
În 1915, s-a mutat împreună cu bunicii materni, care locuiau în apropierea orașului Kansas City, în timp ce mama ei făcea o călătorie la Hollywood într-un efort de a obține scenariu de film după un eseu scris de ea.
Lela a reușit și a continuat să scrie scenarii pentru studiourile Fox. Ginger a fost foarte apropiată de bunicul ei și, mult mai târziu, când era vedetă, în 1939, i-a cumpărat o casă la 5115 Greenbush Avenue din Sherman Oaks, California, așa că el putea fi aproape de ea în timp ce filma la studiouri.
Una dintre verișoarele ei mai mici, Helen, nu putea să pronunțe „Virginia”, spunându-i „Ginga”, devenit „Ginger”.
Când avea nouă ani, mama ei s-a căsătorit cu John Logan Rogers. Ginger a luat numele de familie Rogers, deși nu a fost niciodată adoptată legal.
Locuiau în Fort Worth.
Mama ei a devenit critică de teatru pentru un ziar local, Fort Worth Record. A urmat, dar nu a absolvit, liceul central din Fort Worth.
În adolescență, Rogers s-a gândit să devină profesor, dar cu interesul mamei sale pentru Hollywood și teatru, prioritățile ei s-au schimbat.
Așteptând-o pe mama ei în Teatrul Majestic, a început să cânte și să danseze împreună cu interpreții de pe scenă. Asta i-a schimbat viața
Căsătoriile
La 29 martie 1929, Gingers-a căsătorit pentru prima data, la vârsta de 17 ani, cu partenerul ei de dans Jack Pepper (numele real Edward Jackson Culpepper).
Au divorțat în 1931, după ce s-au despărțit la scurt timp după nuntă. Ginger s-a întâlnit cu Mervyn LeRoy în 1932, dar au pus capăt relației și au rămas prieteni până la moartea sa în 1987.
În 1934, s-a căsătorit cu actorul Lew Ayres (1908–96). Au divorțat șapte ani mai târziu.
În 1943, Rogers s-a căsătorit cu Jack Briggs, care era marinar american. La întoarcerea din al doilea război mondial, Briggs nu și-a arătat niciun interes în a-și continua cariera incipientă la Hollywood.
Au divorțat în 1949.
În 1953, s-a căsătorit cu Jacques Bergerac, un francez cu 16 ani mai mic decât ea, pe care l-a cunoscut într-o călătorie la Paris.
Avocat în Franța, a mers la Hollywood cu ea și a devenit actor. Au divorțat în 1957.
Al cincilea și ultimul ei soț a fost regizorul și producătorul William Marshall. S-au căsătorit în 1961 și au divorțat în 1969, după abuzurile sale cu alcool și prăbușirea financiară a companiei lor comune de producție de film din Jamaica.
Ginger a fost un jucător de tenis talentat și a participat la US Open din 1950. Însă, ea și Frank Shields au fost scoși din competiția de dublu mixt în prima rundă.
În autobiografie, ea a insistat asupra importanței credinței sale creștine de-a lungul carierei. Mama lui Guinger a murit în 1977.
Dintre peliculele în care a mai jucat, amintim: Young Man in Manhattan (1930), Chance at Heaven (1933), Romance in Manhattan (1935), Shall We Dance (1937), The Story of Vernon and Irene Castle (1939), Once Upon a Honeymoon (1942), Perfect Strangers (1950), Beautiful Stranger (1954), Cinderella (1965).
S-a stins din viaţă la 25 aprilie 1995, la Rancho Mirage, California.