Evenimentul Istoric > Articole online > Primul sex-simbol al Hollywood-ului, condusă la groapă de logodnicul său. Al doilea soț își zburase creierii la două luni după nuntă
Articole online

Primul sex-simbol al Hollywood-ului, condusă la groapă de logodnicul său. Al doilea soț își zburase creierii la două luni după nuntă

Logodnicul său, celebrul star american William Powell, a condus-o la groapă, mergând în urma sicriului, susținut de o parte și alta, de cel mai bun prieten și de mama sa, pentru a nu se prăbuși.

Durerea lui William Powell a fost atât de mare încât a declarat că vrea să abandoneze pentru totdeauna cinematografia. Un film în care începuse să turneze, alături de Myrna Loy, a fost întrerupt, fiind, în cele din urmă, înlocuit cu un alt actor.

Jane Harlow a murit la 1 iunie 1937 pe masa de operație, în urma unei disfuncționalități a rinichilor.

A fugit de acasă

Cea care avea să devină primul sex simbol al Hollywood-ului s-a născut cu numele de Harlean Harlow Carpenter, la 3 martie 1911 în Kansas City, fiind fiica a unui dentist.

La 16 ani fuge de acasă ca să se marite cu un oarecare Charles McGrew. Cei doi însurăței se vor stabili la Los Angeles, unde frageda dar arătoasa soție îți găsește de lucru pe platourile de filmare.

Debutează într-o scurtă secvență în pelicula „Moran of the Marines” din 1928.
În anii urmatori a apărut într-un mare număr de filme, în cele mai variate roluri cu putință, dar toate în zona simplei figurații, aflăm de pe cinemagia.ro.

Face o impresie mai puternică în „Double Whoopee” (1928) unde îi secundează pe faimoșii Stan și Bran.

Adevaratul debut actoricesc are loc un an mai târziu în filmul lui Howard Hughes „Hell’s Angels”.

Iubiți celebri

A divorțat de Charles și s-a căsătorit cu producătorul de la MGM Paul Bern, care după două luni de la nuntă și-a zburat creierii.

Zvonurile și bârfele au inundat ziarele vremii. A urmat pe lista soților Harold Rosson, dar el a rămas mult în umbra altor bărbati din viața lui Jean, toți arătoși si mai ales celebri, printre care Clark Gable și Max Baer, campion mondial la box.

S-a scris enorm despre temperamentul ei aparte, provocator, lipsit de prejudecăți, s-au dezvăluit în ritm frenetic secrete, unele adevărate, altele inventate, despre viața ei privată, Jean Harlow devenind o figură unică, care indigna, fascina și atragea irezistibil.

Ultimele ei filme au fost „Wife vs. Secretary”, unde îi e rivală Myrnei Loy, „Libeled Lady”, cu William Powell și Spencer Tracy și „Saratoga” alături de Clark Gable.

Registration

Aici iti poti reseta parola