Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Nu există suveranitate europeană pentru că nu există popor european”. Scandalul politic din Franța dă în clocot
Articole online

„Nu există suveranitate europeană pentru că nu există popor european”. Scandalul politic din Franța dă în clocot

Cu o zi înainte de a susține discursul de lansare a președinției franceze a Consiliului UE, președintele Macron a fost ținta unei șarje nemiloase a eternei sale contracandidate Marine Le Pen.

Macron își trădează misiunea de garant al „independenţei naţionale”

Candidata la președinția Rassemblement National, Marine Le Pen, a criticat ideea de „suveranitate europeană” propusă de „gemenii Macron-Pécresse”. În opinia doamnei Le Pen această suveranitate europeană este „total incompatibilă cu funcția prezidențială”, care ar trebui să fie un garant al „independenţei naţionale”.
„Nu există și nu va exista niciodată suveranitate europeană pentru că nu există popor european”, a explicat Marine Le Pen, care susține că drepturile politice ale francezilor sunt încălcate prin transferarea puterii către un organism suprastatal.
În opinia doamnei Le Pen, alegerile prezidențiale din Franța vor fi o oportunitate de a „decide între două viziuni asupra Europei”, cea a „europeniștilor”, a unei „națiuni dominatoare” și „ o alianță europeană a națiunilor”.

 

„Singurul șef de stat care nu folosește președinția pentru a promova interesele țării sale”

 

Marine Le Pen și-a criticat, de asemenea, adversarul politic pentru că dorește să impună „pactul privind migrația, adică să deposedeze statele de competențele lor în materie de migrație” și să „organizeze subversiunea demografică a Europei”. În opinia ei, Emmanuel Macron este „singurul șef de stat care nu vrea să folosească această președinție pentru a promova interesele specifice ale țării sale”. „A rămas timp de patru ani fac-totum-ul (intendentul) doamnei Merkel”, iar proiectul său pentru UE este „nerealist, periculos”.
În ceea ce privește pe candidata Les Républicains,
Valérie Pécresse, Marine Le Pen crede că aceasta „împărtășește aceeași viziune asupra UE ca Emmanuel Macron” și nu are „o viziune națională”, chiar dacă partidul care o susține este „împărțit între globaliști și suveraniști”.

Aplauze pentru Polonia și Ungaria

Doamna Le Pen a salutat „actele de rezistență” ale liderilor conservatori maghiari și polonezi în fața UE. Ea a deplâns că liderii europeni „nu concep Europa ca pe o comunitate de civilizație, ci ca pe o vastă piață economică”. „Distrugerea identității noastre a devenit laitmotivul tehnocraților de la Bruxelles”.. „În UE totul trebuie schimbat”, a anunțat doamna Le Pen, susținând în special restabilirea „controalelor permanente la frontierele naționale”, „ieșirea” de pe piața europeană a energiei care este o „absurditate totală”, și „ieșireaa producției agricole din acordurile de liber schimb”, notează Le Figaro.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola