Evenimentul Istoric > Articole online > Noul coronavirus schimbă regulile de politeţe (VIDEO)
Articole online

Noul coronavirus schimbă regulile de politeţe (VIDEO)

Ca măsură de precauţie împotriva contaminării, pe fondul evoluției epidemiei de coronavirus, experții recomandă evitarea salutului prin strângerea de mâini şi îmbrăţişările.

Respectând sfaturile medicului, ministrul german de Interne a surprins, luni, audienţa, când a refuzat să dea mâna cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Desigur, asta în contextul în care epidemia declanşată de noul coronavirus se răspândeşte în Germania, unde au fost confirmate deja 150 de cazuri.

În timp ce Angela Merkel i-a întins mâna lui Horst Seehofer la începutul unei conferinţe asupra imigraţiei, ministrul a declinat gestul, zâmbind. Apoi cei doi oficiali au izbucnit în râs. Iar imaginile au devenit, evident, virale.

Luni dimineaţă, 150 de cazuri confirmate de Covid-19 au fost înregistrate oficial în Germania. Evaluarea riscului pentru populaţie a fost ridicată la „moderat” de la „scăzut până la moderat”, cum era înainte.

Epidemia a atins deja 10 din cele 16 landuri din Germania, a precizat Lothar Wieler, director al Institutului Robert Koch, autoritatea federală de control şi de luptă împotriva maladiilor.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola