Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Nouă etapă de mobilizare în Rusia: 147.000 de persoane chemate la serviciul militar obligatoriu
Articole online

Nouă etapă de mobilizare în Rusia: 147.000 de persoane chemate la serviciul militar obligatoriu

Rusia

Nouă etapă de mobilizare în Rusia: 147.000 de persoane chemate la serviciul militar obligatoriu

Acesta este al doilea val de recrutare de acest fel, care vizează acum 147.000 de cetățeni ruși chemați la serviciul militar obligatoriu.

Precedenta campanie de recrutare, desfășurată în septembrie, a fost prima de la începutul invaziei din Ucraina și a avut ca obiectiv 120.000 de cetățeni. La acea vreme, Ministerul rus al Apărării a precizat că recrutarea de toamnă „nu are nicio legătură cu operațiunea specială”, referindu-se la termenul oficial folosit de Rusia pentru conflictul din Ucraina.

În Rusia, serviciul militar obligatoriu, care durează un an, este prevăzut pentru bărbații cu vârste între 18 și 27 de ani, iar în cazul studenților la învățământul superior, se poate realiza o pregătire echivalentă pe parcursul studiilor.

Pe lângă acest nou val de mobilizare, se observă și o creștere a tensiunilor în regiune. În ultimele săptămâni, Rusia și Ucraina au continuat să se confrunte în conflicte sângeroase, iar situația umanitară în zona de război s-a înrăutățit considerabil.

Reacția comunității internaționale nu s-a lăsat așteptată, numeroase țări condamnând acțiunile Rusiei și solicitând încetarea imediată a ostilităților. De asemenea, sancțiunile economice împotriva Rusiei au fost intensificate, afectând în mod semnificativ economia țării și provocând o scădere a nivelului de trai pentru populația rusă.

În acest context, campania de recrutare de primăvară, care vizează 147.000 de cetățeni, ar putea fi interpretată ca o continuare a politicii agresive a Rusiei în regiune, deși autoritățile susțin că mobilizarea nu are legătură cu situația din Ucraina.

Registration

Aici iti poti reseta parola