Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Noi dovezi despre posibilul loc de naștere al regelui Henric al VII-lea! Noua teorie combate ceea ce se știa până acum
Articole online

Noi dovezi despre posibilul loc de naștere al regelui Henric al VII-lea! Noua teorie combate ceea ce se știa până acum

castel

Arheologii aduc noi dovezi cu privire la regele Henric al VII-lea

Castelul Pembroke a fost fondat în secolul al XI-lea de Roger de Montgomerie, primul conte de Shrewsbury.

În 1452, Jasper Tudor a primit atât castelul, cât și castelul de la fratele său vitreg, Regele Henric al VI-lea. În 1457, Henric al VII-lea s-a născut la castel, singurul copil al lui Lady Margaret Beaufort și al lui Edmund Tudor, primul conte de Richmond.

În urma urcării pe tron a lui Eduard al IV-lea în 1471, Henric al VII-lea a îndurat 14 ani de exil în Bretania. În cele din urmă a revendicat tronul după ce forțele sale, cu sprijinul Franței, Scoției și Țării Galilor, au ieșit victorioase în fața lui Richard al III-lea în Bătălia de la Bosworth Field, marcând punctul culminant al Războaielor Rozelor.

Domnia lui Henric al VII-lea este creditată cu multe reforme administrative, economice și fiscale, acesta domnind timp de aproape 24 de ani, până la moartea sa, în 1509, la vârsta de 52 de ani. Lui Henric al VII-lea i-a succedat cel de-al doilea fiu al său, Henric, Duce de York, care a urcat la coroană sub numele de Henric al VIII-lea.

Istoricii au presupus de mult timp că un turn din secolul al XIII-lea, aflat în pavilionul exterior (cunoscut astăzi sub numele de Turnul Henric al VII-lea), a fost locul de naștere al lui Henric al VII-lea. Cu toate acestea, un studiu recent realizat de Dyfed Archaeological Trust a scos la iveală dovezile existenței unei „săli cu aripi” din perioada medievală târzie, datând în linii mari din secolul al XV-lea.

Zidurile structurii se întind până la aproximativ 25 de metri, fiind făcute comparații cu clădirile medievale descoperite în Anglia și în estul Țării Galilor, cum ar fi Penallt Mansion din Kidwelly. Din punct de vedere istoric, Castelul Pembroke a fost situat în porțiunea anglofonă din Pembrokeshire, denumită adesea „Mica Anglie de dincolo de Țara Galilor”.

Vorbind pentru Western Telegraph, Neil Ludlow, un consultant al Castelului Pembroke, a declarat:

„Toate indiciile noastre indică o clădire din Evul Mediu târziu, care avea în mod clar un statut înalt în Pembrokeshire, și se pare că avea cel puțin două etaje, ceea ce o face, probabil, un candidat mai bun pentru locul de naștere al unui rege decât turnul care îi poartă în prezent numele.”

Registration

Aici iti poti reseta parola