Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Ne confruntăm cu un șoc inflaționist în comerțul alimentar”. Vești cumplite pentru cetățenii UE
Articole online

„Ne confruntăm cu un șoc inflaționist în comerțul alimentar”. Vești cumplite pentru cetățenii UE

Inflația alimentară a lovit cea mai puternică economie a Europei

Discounterii germani câștigă o cotă de piață fără precedent din cauza creșterii prețurilor la alimente. Nu numai că Aldi a crescut prețurile pentru sute de produse, dar prețurile alimentelor au crescut din nou cu peste șase procente în martie. Pentru legumele proaspete, creșterea a fost chiar mai mare de 14 la sută, iar pentru uleiul de gătit de 17 la sută.

E abia începutul

Potrivit experților, UE este încă departe de sfârșitul spiralei inflaționiste. „Ne confruntăm cu un șoc inflaționist în sectorul comerțului cu amănuntul alimentar”, susține Chehab Wahby, expert în consumatori și partener la firma de consultanță EY-Parthenon. „Grupurile cu venituri mai mici vor fi lovite deosebit de puternic”.

Și Aldi și Co. vor stabili ritmul. „Reducerea este impulsul pentru prețurile de pe piață”, explică expertul în industrie Wahby, și prezice: „Discounterii vor crește continuu prețurile, în zona de marcă privată și pentru articolele de marcă.” Supermarketurile vor urma exemplul.

Preocupările majore ale consumatorilor se reflectă în cifrele actuale ale cercetătorilor de piață de la GfK: 85% dintre consumatori se așteaptă ca prețurile la bunurile de zi cu zi să continue să crească. Înainte de începerea războiului din Ucraina, procentul era de 77, scrie handelsblatt.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola