Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Muzeul Tancurilor expune un model rar de tanc Mark I
Articole online

Muzeul Tancurilor expune un model rar de tanc Mark I

tanc

Muzeul Tancurilor expune un model rar de tanc Mark I

Expoziția de la Tank Museum, a cărei deschidere este programată pentru 1 aprilie 2023, va cuprinde o serie de obiecte și vehicule din cultura pop. Alături de piese din colecția muzeului de piese Indiana Jones și War Horse (2011), își va face apariția și tancul M4 Sherman Fury.

Vizitatorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a explora zone tematice, managerul expoziției, Sarah Lambert, declarând:

„Știm că mulți dintre vizitatorii noștri au avut prima experiență cu tancurile prin vizionarea de filme, văzându-le la știri, făcând machete sau jucându-se cu jucăria lor preferată cu tancuri. Această expoziție îndrăzneață și luminoasă celebrează tancul de la apariția sa în 1916 și rolul pe care The Tank Museum l-a jucat în numeroase creații culturale.”

Vedeta expoziției este tancul Mark I din epoca primului război mondial, pictat în camuflaj, care a fost pictat de Percyval Tudor-Hart.

Tudor-Hart s-a născut în Montreal, Quebec, Canada, iar mai târziu s-a mutat la Paris cu intenția de a studia medicina. În timp ce se afla acolo, s-a reorientat către artă și a ajuns să urmeze cursurile E’cole des Beaux-Arts. După absolvire, s-a mutat la Londra, în Regatul Unit, unde și-a deschis propria școală de artă.

La izbucnirea Primului Război Mondial, Tudor-Hart a închis instituția și și-a oferit serviciile

Ulterior, a fost abordat de lordul Montagu, care l-a instalat pe artist într-un atelier de pe domeniul său din Hampshire, împreună cu o mână de foști elevi, pentru a experimenta cu scheme de culori de camuflaj. Cu un accent deosebit pe tancuri, Tudor-Hart a studiat camuflajul științific, care funcționează pe baza refracției luminii, a reflexiei și a absorbției.

„Cuvântul camuflaj nu era folosit în Marea Britanie înainte de Primul Război Mondial, iar știința, dacă nu și ideea, era nouă”, explică curatorul David Willey într-un comunicat de presă. „Tudor-Hart a fost un fel de vizionar, multe dintre teoriile sale de camuflaj fiind analizate din nou în anii următori. El a folosit modele în zig-zag și în formă de spini de hering pentru a înșela ochiul”.

Din nefericire pentru Tudor-Hart, modelele sale de camuflaj pentru tancuri au fost respinse de Armata Britanică, Marina Regală și Royal Air Force (RAF). Acest lucru s-a datorat faptului că „camuflajul pe tancuri s-a dovedit a fi inutil pe Frontul de Vest, deoarece noroiul era atât de abundent încât toate tancurile erau acoperite de el, ceea ce făcea orice camuflaj inutil. Prin urmare, toate tancurile au sfârșit prin a fi vopsite în maro, fără nicio schemă de camuflaj”.

După război, Tudor-Hart a continuat să sculpteze, să picteze și să predea. În cele din urmă s-a mutat înapoi în Quebec, unde a murit în 1954.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola