Evenimentul Istoric > Articole online > Muncă forțată în cinstea aniversării Partidului Muncitorilor
Articole online

Muncă forțată în cinstea aniversării Partidului Muncitorilor

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat o campanie naţională de 80 de zile pentru a relansa economia, aflată în dificultate, înainte de organizarea în ianuarie a unui congres excepţional al partidului unic.

Decizia, adoptată în cadrul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor, survine după recente inundaţii şi în contextul pandemiei de coronavirus care au slăbit şi mai mult economia aflată deja în criză a acestei naţiuni extrem de izolate.

Campaniile de mobilizare în masă, prin care li se cere nord-coreenilor să efectueze ore suplimentare şi să se achite de noi sarcini, sunt o obişnuinţă în Coreea de Nord odată cu apropierea unor mari evenimente.

Numită „luptă” în coreeană de către agenţia de presă oficială KCNA, conform terminologiei militariste folosite de Phenian, ea a fost calificată drept „campanie”, un termen mai diplomatic, în versiunea în engleză.

„Am obţinut realizări istorice datorită eforturilor noastre costisitoare, depăşind cu curaj în acest an provocări şi dificultăţi de o gravitate fără precedent. Însă nu trebuie să ne culcăm pe lauri”, a scris agenţia de presă.

„Ne confruntăm în continuare cu provocări care nu pot fi neglijate şi avem numeroase obiective de atins în acest an”, a insistat KCNA, citată de Agerpres.

Participarea la aceste „lupte” epuizante este urmărită cu mare atenţie şi folosită ca un mijloc de a măsura loialitatea populaţiei faţă de regim.

Precedentele au fost denunţate de grupurile de apărare a drepturilor omului, în opinia cărora nu este vorba decât despre muncă forţată.

Coreea de Nord suferă de o proastă gestionare a economiei, iar planul precedent a fost abandonat discret la începutul anului.

În august, o sesiune plenară a Partidului Muncitorilor a recunoscut că „obiectivele menite a întări economia naţională au fost mult întârziate”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola