Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Motivul real pentru care Veneția a fost construită pe apă
Articole online

Motivul real pentru care Veneția a fost construită pe apă

Orașul construit pe apă

Din păcate, creșterea nivelului apei a afectat o mare parte din orașul istoric și amenință să-l facă dispărut în viitorul apropiat. Având în vedere acest lucru, înțelepciunea locației se poate dovedi îndoielnică, fiind pusă întrebarea de ce a fost construit un oraș pe apă ? În mod ironic, răspunsul este că locația sa a permis orașului să reziste timp de secole.

Viața în Europa în timpul și după prăbușirea Imperiului Roman de Vest a fost o luptă constantă pentru putere și supraviețuire. În timp ce Roma nu mai era capitala Imperiului Roman, destituirea sa de către vizigoți din anul 410 d.Hr. a dus la autonomia regatului. Totuși, autoritatea vizigotă s-a întins din Italia până în Spania, iar influența lor a durat peste 300 de ani. Cu toate acestea, în anul 421 d.Hr. foști cetățeni romani au fugit într-o zonă de mlaștină pentru a-și sfida viitorii conducători.

O putere navală uitată

Veneția și-a stabilit zonele de pescuit din două motive: cea de securitate împotriva armatelor terestre ale dușmanilor săi și apropierea de protecția bizantină. Au fost necesari ani de planificare și construcție intensă pentru a putea construi o bază solidă. Lemnul a fost introdus în pământ pentru a acționa ca o fundație, iar odată îmbibate de apă și pietrificate de ocean, au fost mai mult decât puternice pentru a susține structurile masive de piatră.

Orașul a crescut în câteva secole de la un ambițios proiect arhitectural al refugiaților la una dintre cele mai puternice centre navale ale Europei. Până în 1204, populația Veneției era suficient de puternică pentru a se alătura altor state. Chiar dacă influența venețiană a scăzut, geografia lor le-a permis să rămână independenți până în 1797, când au fost cuceriți de Napoleon. Ulterior, orașul a schimbat proprietatea între francezi și austrieci și a devenit, în cele din urmă, un stat italian unificat în 1866.

Registration

Aici iti poti reseta parola