Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Morgan Freeman și Kevin Costner vor face parte din noul serial de spionaj din epoca Războiului Civil American
Articole online

Morgan Freeman și Kevin Costner vor face parte din noul serial de spionaj din epoca Războiului Civil American

actori

Morgan Freeman și Kevin Costner vor face parte din noul serial de spionaj din epoca Războiului Civil American

Bazat pe scenariul lui John Sayles, Darrell Fetty și Leslie Greif, The Gray House va spune poveștile adevărate ale mai multor femei – o fostă sclavă afro-americană, o persoană mondenă și fiica ei – pe care generalul Ulysses S. Grant le-a creditat mai târziu ca fiind cele care au ajutat forțele Uniunii să câștige Războiul Civil. Ele au creat prima rețea de spionaj feminin de succes, care a funcționat neobservată de Înaltul Comandament Confederat.

Deși majoritatea personajelor nu au fost încă numite, una dintre ele, fosta sclavă, a fost identificată ca fiind Mary Bowser. Născută în sclavie în anii 1800, ea a fost eliberată ulterior atât de fiica, cât și de soția bărbatului care o „stăpânea”. Ea a fost trimisă să fie educată în Philadelphia, înainte de a se întoarce în familie când a izbucnit conflictul.

În timpul Războiului Civil, Bowser a obținut un post în casa președintelui confederat Jefferson Davis, care a vorbit deschis cu membrii cabinetului și cu liderii militari despre mișcările de trupe și strategie în prezența ei. Crezând că este analfabetă, Davis a lăsat la vedere hărți și alte documente importante, pe care Bowser le-a citit și le-a transmis Înaltului Comandament al Uniunii.

Casa Gray a primit permisiunea de a continua filmările după ce a fost de acord să respecte termenii stabiliți în ultima contraofertă a Sindicatului actorilor de film – Federația americană a artiștilor de televiziune și radio (SAG-AFTRA) către Alianța producătorilor de film și televiziune (AMPTP).

Proiectul a fost dezvăluit în 2022, Costner și Freeman anunțând că fac echipă cu Paramount

Companiile de producție ale celor doi actori – Territory Pictures și Revelations Entertainment – colaborează cu Big Dreams Entertainment a lui Greif pentru a face din serialul în șase părți o realitate. Acesta va fi regizat de Roland Joffe, cunoscut mai ales pentru munca sa la filmul din 1984, The Killing Fields.

Vorbind cu Deadline, Costner a declarat: „The Gray House este o poveste adevărată nespusă despre trei eroi aboliționiști uimitor de curajoși din timpul Războiului Civil, care s-au întâmplat să fie femei. Fiind pasionat de istorie, este întotdeauna o satisfacție personală să împărtășesc povești bogate despre eroii necunoscuți ai Americii. Sunt încântat să îmi unesc forțele cu prietenii mei Leslie Greif și Morgan Freeman, cu care am avut un mare succes, pentru a produce această saga epică importantă.”

The Gray House se filmează în prezent în Europa de Est.

Registration

Aici iti poti reseta parola