Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Monedă romană „Zodiac” cu semnul cancerului, dezgropată în Israel
Articole online

Monedă romană „Zodiac” cu semnul cancerului, dezgropată în Israel

Monedă romană „Zodiac” cu semnul cancerului, dezgropată în Israel

Echipa a reperat moneda de bronz veche de aproximativ 1.850 de ani în timp ce explora în largul coastei Haifa, în nordul Israelului.

„Este pentru prima dată când o astfel de monedă a fost descoperită în largul coastei Israelului”, a declarat Jacob Sharvit, directorul Unității de arheologie maritimă a Autorității Israeliene pentru Antichități (IAA), într-o declarație.

Moneda a fost bătută în timpul domniei împăratului Antoninus Pius, între anii 138 și 161 d.Hr. Antoninus Pius a domnit după împăratul Hadrian, care a încercat să-i elimine pe evrei și să romanizeze populația din provincia Iudeea, potrivit Britannica.

De exemplu, Hadrian a vândut prizonieri evrei în sclavie, a interzis predarea Torei și a dat provinciei Iudeea un nou nume: Syria Palaestina. Condițiile s-au îmbunătățit pentru poporul evreu în timpul lui Antoninus Pius, potrivit The Jerusalem Post, care a relatat că lui Antoninus Pius i-a luat doar aproximativ un an pentru a abroga edictele care îi vizau pe evrei.

Moneda a fost bătută de unul dintre cei mai pașnici împărați romani

În general, Antoninus Pius este cunoscut ca fiind unul dintre ultimii împărați care au domnit în timpul Pax Romana, o epocă de pace relativă la Roma între anii 27 î.Hr. și 180 d.Hr. În loc să folosească forța militară pentru a rezolva problemele, Antoninus Pius era cunoscut pentru faptul că delega diferendele regionale prin intermediul guvernatorilor locali.

Moneda cu crab face parte dintr-un set de 13 monede care înfățișează semne astrologice. Douăsprezece înfățișează câte un semn astrologic, în timp ce cea de-a 13-a reprezintă întregul zodiac, a declarat Lior Sandberg, expert în monede la IAA, pentru The Times of Israel.

„Țărmurile și apele mediteraneene ale Israelului au dat numeroase situri arheologice și descoperiri care atestă legăturile din antichitate dintre porturile mediteraneene și țările situate de-a lungul acesteia”, a declarat Sharvit în comunicat.

Moneda în sine a devenit parțial verde de-a lungul secolelor; bronzul este fabricat din staniu și cupru, iar atunci când cuprul este expus la oxigen și apă, formează un strat de oxid. Acest strat devine mai gros cu timpul, până când cuprul de sub strat nu mai este expus la aer și nu mai poate reacționa la acesta.

„Pe măsură ce pelicula de oxid se maturizează și capătă mai multă culoare, aceasta va începe să [se schimbe], variind de la galben-roșu, albastru și până la o culoare verzuie”, a declarat anterior Paul Frail, inginer în domeniul tratamentelor împotriva coroziunii la Suez Water Technologies & Solutions din Pennsylvania.

„Aceste descoperiri, care au fost pierdute pe mare și au dispărut de la vedere timp de sute și mii de ani, au fost remarcabil de bine conservate”, a spus Sharvit. „Unele sunt extrem de rare, iar descoperirea lor completează părți din puzzle-ul istoric al trecutului țării”.

Registration

Aici iti poti reseta parola