Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Moartea pe platoul de filmare a lui Brandon Lee și cascadoriile care au fost cât p-aci să-l ucidă pe Eli Wallach
Articole online

Moartea pe platoul de filmare a lui Brandon Lee și cascadoriile care au fost cât p-aci să-l ucidă pe Eli Wallach

Dar unele dintre riscurile asumate în crearea unor scene sunt foarte reale și au dus, câteodată, la rănirea gravă sau chiar la moartea actorilor.

Exemplul cel mai notoriu este uciderea lui Brandon Lee pe platoul de filmare pentru The Crow.

În timp ce filma o scenă în care personajul său era împușcat de interlopi, o eroare din partea echipei de producție a făcut ca Lee să fie împușcat pe bune și să-și piardă viața la doar 28 de ani.

Din fericire, aceste tipuri de accidente sunt rare în Hollywood, mai ales în zilele noastre, cu toți experții și măsurile de sănătate și siguranță necesare pe platouri.

Cu toate acestea, există încă mai multe exemple de filme care au evitat la limită dezastrul, în cazul unor cascadorii care aproape au ucis actori celebri.

Iată ce i s-a întâmplat lui Eli Wallach

În timpul producției filmului The Good, the Bad & the Ugly, Eli Wallach, care a jucat rolul lui Tuco, a scăpat de moarte nu o dată, nu de două ori, ci de trei ori.

Incredibil!

După cum a dezvăluit în memoriile sale din 2005, The Good, the Bad, And Me, Wallach a fost aproape de a fi ucis pe platou.

Povestea a început când a băut din greșeală acid. Fără să știe de ce urma să facă Wallach, un membru al echipei de producție turnase niște acid într-o sticlă de sifon și o lăsase neglijent lângă băutura lui Wallach.

După ce a consumat acidul, actorul a fost dus de urgență la un spital din apropiere, unde medicii au putut să-i scoată otrava din stomac și să prevină dezastrul.

O altă scenă a cerut ca Wallach să călărească un cal cu mâinile legate la spate.

În timpul filmării, o împușcătură a speriat calul care a luat-o la galop, trăgându-l cu el pe actor aproape o milă, înainte ca membrii echipei de producție să poată opri animalul.

Dacă această sperietură nu a fost suficientă pentru Wallach, un al treilea incident înfricoșător s-a produs atunci când regizorul Sergio Leone a insistat să realizeze o cascadorie care presupunea să se așeze lângă o cale ferată pe care trecea un tren accelerat ale cărui roți să-i taie cătușele.

Echipa de filmare nu și-a dat seama că trenul avea trepte care depășeau dimensiunea vagoanelor.

Roțile trenului l-au ratat pe Wallach cu câțiva centimetri și, dacă ar fi ridicat capul, în orice moment, ar fi fost decapitat.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola