Evenimentul Istoric > Articole online > Moartea ”Rebelului fără cauză” – tragedia care a inspirat o generație
Articole online

Moartea ”Rebelului fără cauză” – tragedia care a inspirat o generație

Despre James Dean s-a spus de multe ori că dacă nu ar fi murit în condiții care să alimenteze teoriile conspirației nu ar fi rămas în istorie decât ca un mare actor, așa cum Hollywood-ul are deja mii. O stea pe bulevard, un loc în Hall of Fame, dar nu ar fi fost niciodată un simbol.

Frumosul cowboy modern are doar două filme mari la activ, ”Rebel fără cauză” și ”Gigantul”, ultimul fiind lansat pe piață după moartea fulgerătoare din 30 septembrie 1955.

Era un star și investise într-o mașină de colecție: un Porsche. În ultima fotografie făcută, el apare urcându-se în bijuteria aerodinamică.

Era 30 septembrie 1955 și un trecător prin California l-a fotografiat într-o benzinărie, alimentându-și Porsche-ul Spyder 550, poreclit ”Micul Bastard”, poate o alegere făcută de Dean, el fiind un copil abandonat.

O oră mai târziu…

Teoriile conspirației au fost alimentate de zvonul că Dean se întorcea de la iubita sa, și ea vedetă de film, care tocmai îi respinsese cererea în căsătorie.

Verdictul final a fost de accident, dar memoria colectivă păstrează moartea lui drept gestul suprem al unui tânăr care, dacă nu este lăsat cum dorește, poate renunța la viață într-o secundă.

Registration

Aici iti poti reseta parola