Evenimentul Istoric > Articole online > Misterul Poltergeistului din Enfield a îngrozit Londra. Întâmplări inexplicabile sau farsa diabolică a unor copii? VIDEO
Articole online

Misterul Poltergeistului din Enfield a îngrozit Londra. Întâmplări inexplicabile sau farsa diabolică a unor copii? VIDEO

De-a lungul istoriei au existat o mulțime de întâmplări sinistre pe care știința nu le poate explica. E vorba de lucruri pe care astăzi nle-am numi activități paranormale.

Într-una din zile, s-a petrecut ceva cutremurător. Cu o vocea masculină răgușită – care poate fi auzită și astăzi pe casetele audio –Janet a spus: „Chiar înainte să mor, am orbit, apoi am avut o „hemoragie și am adormit și am murit pe scaunul din colțul de jos”.
Cele spuse de fetiță au fost confirmate de fiul bătrânului care murise în acea casă.
Janet pare să se mai gândească și astăzi la ceea ce a trăit pe când era numai o fetiță.
„Nu a vrut să ne rănească. Murise acolo și voia să se odihnească. Singurul mod în care putea comunica era prin mine și prin sora mea”.

Totul a fost doar o farsă?

Unii pun totuși la îndoială autenticitatea activității paranormale. Doi experți ai Societății de Cercetare Psihică i-au surprins pe copii îndoind ei înșiși lingurile și s-au întrebat de ce nimeni nu avea voie în aceeași cameră cu Janet când aceasta vorbea de parcă ar fi fost bătrânul Bill Wilkins care murise în acea casă.

Janet a recunoscut că ea și frații eivau fabricat unele dintre apariții.
„Da, o dată sau de două ori (am falsificat fenomene), doar pentru a vedea dacă domnul Grosse și domnul Playfair ne vor prinde. Au făcut-o întotdeauna”, a declarat Janet la ITV News în 1980.
„A fost un caz extraordinar. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri de activitate paranormală din lume. Dar, pentru mine, a fost destul de greu. Cred că și-a pus cu adevărat amprenta asupra mea, lucrurile care s-au întâmplat, atenția presei, oamenii care se perindau prin casă. Nu a fost o copilărie normală.

Întrebată cât de mult din fenomenele de pe Green Street au fost falsificate, ea a spus că nu mai mult de 2 la sută. Recumoaște, însă, că s-a jucat cu o placă Ouija cu sora ei, chiar înainte de a începe nebunia. Cea mai cumplită experiență a fost levitarea.„Mama a trebuit să-și folosească toată puterea pentru a-l smulge. Omul care a vorbit prin mine, Bill, părea supărat, pentru că eram în casa lui.
Janet s-a căsătorit de tânără și a plecat de acasă. La scurt timp după ce atenția presei s-a risipit, fratele mai mic al lui Janet, Johnny, a murit de cancer, avea numai 14 ani. Mama lui Janet a făcut apoi cancer la sân și a murit în 2003. Janet și-a pierdut și fiul care a muirit în somn la numai 18 ani, relatează Daily Mail.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola