Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Miss Europa în 1930. România pe locul doi. Foto
Articole online

Miss Europa în 1930. România pe locul doi. Foto

La concursul de frumuseţe, România a fost reprezentată de Zoica Dona, 20 de ani, studentă la ştiinţe politice, fiica generalului Dona.

Brună, zveltă şi înaltă.

Zoica, care s-a clasat pe locul secund, a studiat la Facultatea de Drept, iar în paralel lua lecţii la Conservator.
 Miss Franţa era domnişoara Yvette Labrouse, 23 de ani, regina frumuseţii din Lyon, unde conducea o casă de croitorie. Brună.

Austria a fost prezentă la Paris prin Ingeborg Von Grieberger, 18 ani, aleasă la Viena. Fiica unui inginer, iar Iugoslavia de Ştefania Drobnyak, 18 ani, studentă, fiica unui colonel din Belgrad.

Miss Bulgaria, Counka Tcoubanova, aleasă la Sofia de revista de artă “Kragosvet”, 18 ani, brună cu ochii negri, a purtat costum popular.

Miss Turcia, Mubedjel Hauoum, 18 ani, era fiica unui părinte dintr-o familie onorabilă, care a şi însoţit-o la Paris, în vederea concursului.

Reprezentanta Cehoslovaciei era fata unui director de bancă, a Ungariei a unui ofiţer de marină, a Olandei a unui farmacist.

Miss Rusia, Irene Wentzel, 18 ani, aleasă prin excepţie, avându-se în vedere împrejurările politice, la Paris, de către un juriu compus din artişti ruşi.

Miss Germania era brună, înaltă, sportivă, studentă la şcoala de artă a lui Max Rheinhardt, iar belgianca, blondă cu ochii albaştri, era născută la Bruxelles dintr-un tată valon şi mamă flamandă.

După concurs, reginele frumuseţii au fost invitate să petreacă câteva zile la Cannes, unde, în cinstea lor, au fost organizate o serie de festivităţi.

Registration

Aici iti poti reseta parola