Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ministrul ucrainean al Apărării se teme că Occidentul nu va mai trimite arme dacă viitorul contraatac al Kievului va fi un eșec
Articole online

Ministrul ucrainean al Apărării se teme că Occidentul nu va mai trimite arme dacă viitorul contraatac al Kievului va fi un eșec

Oleksii Reznikov

Ministrul ucrainean al Apărării se teme că Occidentul nu va mai trimite arme dacă viitorul contraatac al Kievului va fi un eșec

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a declarat pentru The Washington Post că, deși Ucraina este nerăbdătoare să lanseze un atac puternic după luni de război de uzură în estul țării, oficialii sunt îngrijorați de faptul că această contraofensivă a fost „supraestimată” de liderii mondiali, după cum relatează Insider

Dacă oamenii speră la „ceva uriaș”, rezultatele reale ale atacului ar putea duce la o „dezamăgire emoțională”, a declarat Reznikov pentru Post.

Mesajul prudent al lui Reznikov vine la doar câteva zile după ce acesta s-a lăudat că Ucraina este pregătită să lanseze atacul și că armele furnizate de Occident vor servi drept „mână de fier” în contraofensivă.

O parte din presiune, spune acum Reznikov, provine din succesul surprinzător al Ucrainei de anul trecut. Aceasta a profitat de erorile de calcul și de pașii greșiți ai Rusiei, împiedicând o invazie a Kievului la începutul războiului. De asemenea, Kievul a lansat două contraofensive majore, recucerind Harkovul și forțând o retragere rusă în Kherson.

„Percepția era că vom cădea în decurs de 72 de ore”, a declarat Reznikov, potrivit Post. Dar istoricul înseamnă că partenerii Ucrainei au acum „o așteptare comună că va avea din nou succes”, a adăugat el.

Reznikov a spus că aliații i-au spus că acum au nevoie de un „următorul exemplu de succes, pentru că trebuie să îl arătăm poporului nostru”

Volodimir Zelenski a declarat că a discutat despre integrarea europeană, probleme de apărare și sancțiuni împotriva Rusiei în cadrul unei întâlniri cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Kiev.

El a spus că se așteaptă ca UE să aprobe în curând mai multe sancțiuni împotriva Rusiei.

De asemenea, el s-a așteptat ca UE să elimine restricțiile comerciale asupra importurilor de cereale din Ucraina, după ce blocul comercial a instituit măsuri în urma plângerilor din partea Poloniei, Ungariei, României, Slovaciei și Bulgariei. Zelenski a declarat reporterilor că măsurile au fost „dure” și „protecționiste”.

El a adăugat că se așteaptă la o „apreciere pozitivă” a aderării Ucrainei la UE la summitul din iunie și a mulțumit țărilor europene pentru promisiunea de a oferi 1 milion de obuze de artilerie.

Registration

Aici iti poti reseta parola